Novak Djokovic l-a spulberat pe Rafa Nadal in finala de la Australian Open 2019

Novak Djokovic l-a spulberat pe Rafa Nadal in finala de la Australian Open 2019

djoCei mai buni jucători de tenis ai momentului, potrivit clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal și-au disputat duminică dimineața, finala turneului Australian Open.

Este pentru a opta oară când cei doi se întâlnesc într-o finală de turneu de Mare Şlem. Din păcate pentru el, Rafa Nadabl a trebuit să cedeze 3-6, 2-6, 3-6 în fața numărului unu mondial. Un meci mult prea scurt față de ce ne-au obișnuit până acum.
Acum şapte ani, Novak Djokovic (foto) şi Rafael Nadal se înfruntau în finala Australian Open, pe arena Rod Laver, într-o partidă ce a durat cinci ore şi 53 de minute.

Confruntarea din 2012 a intrat în istorie drept cea mai lungă finală de turneu de Mare Şlem jucată vreodată, record şi pentru fiecare dintre tenismeni. S-au jucat atunci 369 de game-uri şi au fost câştigate 11 break-uri. Finala de atunci a fost câştigată de sârb.

Novak Djokovic şi Rafael Nadal sunt jucătorii de tenis care s-au întâlnit cel mai des în întreaga perioadă competiţională de după 1968, respectiv de 52 de ori. Sârbul conduce scorul direct, cu 27 de victorii contra celor 25 ale spaniolului.