Categories Handbal

Cristina Neagu cu gandul la Jocurile Olimpic de la Tokia 2020

Cristina NEagu in timpul meciului de handbal Romania - Austria din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2017, in Arena Toni Alexe, Oradea, vineri, 9 iunie 2017.  FOTO: Paul Ursachi / www.SportPictures.eu

Cristina Neagu (30 ani) nu îşi poate ajuta echipa de club în această perioadă, fiind în perioada de recuperare după intervenţia chirurgicală la genunchi suferită în luna ianuarie.
Într-un interviu acordat pentru redbull.com, interul stânga a dat de înţeles că viitorul ei este la CSM Bucureşti, dar obiectivul nr. 1 pentru următorii ani sunt Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

„Când o să-mi revin, va fi deja un nou sezon şi apoi va veni Campionatul Mondial (n.red. va începe la finalul lunii noiembrie, în Japonia), care e foarte important, de fapt, din punctul de vedere al calificării la Jocurile Olimpice 2020. Îmi doresc foarte mult să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Pe lângă faptul că îmi doresc să câştig Liga Campionilor cu o echipă de club din România, Olimpiada de la Tokyo e pentru mine cel mai important obiectiv în anii următori în ceea ce priveşte echipa naţională pentru că nu ştiu ce o să se întâmple după Olimpiadă, cât o să mai joc la echipa naţională. Aşa că, după eşecul de la Jocurile Olimpice de la Rio (n.red. în 2016, echipa naţională de handbal feminin a fost eliminată în grupe), o să fac tot ce ţine de mine să ajung la Tokyo şi o să ne luptăm pentru o medalie”, a susţinut Cristina Neagu.

Căpitanul echipei naţionale a dat detalii şi despre programul de recuperare din această perioadă:

„De când m-am întors în România după operaţia din Belgia, am venit zilnic, mai puţin duminica (n.r. cu referire la vizitele la spital). Vin cam de şase ori pe săptămână, deşi în mod normal e suficient de patru-cinci ori pe săptămână. Vin la ora 10:00 dimineaţa şi plec pe la 15:30 după-amiaza… Ştii cum se zice: când eşti accidentat, lucrezi de două ori mai mult. Cam aşa e”.

About Author