Categories Baschet

Campioana deja cu gandul la Final Four-ul Cupei Romaniei

Meciul de baschet masculin dintre CSM Steaua Eximbank si CSM CSU Oradea, din Liga Nationala, disputat la Sala Mihai Viteazul din Bucuresti, sambata 28 aprilie 2018. © FOTO: Sabin Malisevschi / Sport Pictures

În cursul serii de miercuri 13 martie, CSM U Oradea campioana în exercițiu a României la baschet masculin a surclasat practic formația Steaua București în manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei României.

Orădenii nu au avut nicio problemă în a se impune în cele din urmă cu scorul de 83-63 (24-13, 14-13, 20-18, 25-16).

Cu alte cuvinte putem afirma fără nicio exagerare că deja după manșa tur, campioana este deja calificată în faza următoare, datorită unei prestații destul de bune.

Revenind la partidă, bihorenii au dominat într-o manieră destul de categorică advrsarul care are un lot de jucători limitat și valoric și numeric. Gazdele au început cu mult curaj partida, reușitele lui Watson și Zekovic de la distanță făcând diferența. La scorul de 14-5, steliștii au solicitat primul timp de odihnă.

Oradea a continuat să înscrie constant, Richard fiind din nou marcatorul de serviciu, în timp ce Watsin sau Zekovic l-au secondat. Apar și primele schimbări în tabăra roș-albaștrilor, iar după primul sfert diferența era una substanțială.

A urmat un sfert al doilea mai echilibrat în care bucureștenii s-au chinuit practic să revină pe tabelă, dar le-a lipsit continuitatea, diferența fiind în continuare din două cifre.

Pe final, au apărut greșelile individuale în ambele tabere.

Partea a doua începe cu o reușită de la distanță a lui Watson, mult mai eficient, dar și cu o seri ede combinații și ratări în dreptul formației organizatoare. Mandache cu tatăl său în tribune, aruncă și ratează și el, Djuric de la distanță scutură plasa.

Prestația campioanei nu este la un nivel foarte ridicat, în continuare echipa este dependentă de Richard sau Watson.

Când apar pe parchet, Zekovic sau Markovic și Țibîrnă, nici ei nu știu la cine să se apere, dovadă că le lipsește omogenitatea. În tabăra adversă, baschetbaliștii din capitală încearcă să revină după reușitele lui Lucic și Negoițescu.

Carter înscrie pe sirenă.

După ce odihnit o parte din cei mai importanți jucători orădeni, roș-albaștrii schimbă apărarea lucru care surprinde adversarul. Richard înscrie în stil de mare jucător.

Începe spectacolul, după o perioadă mai puțin fastă, Valeika (foto) își intră în mână.

Degeaba solicită oaspeții timp de odihnă, lucrurile sunt mai mult decât clare. Oradea duce diferența la 20 puncte iar Steaua acuză șocul.

Achim nu riscă nimic, rezervele nu primesc minutele obișnuite iar diferența se menține.

E nevoie de continuitate și constanță, campioana ajungând la cea de-a treia victorie consecutivă acasă. Sâmbătă orădenii vor juca în campionat la Timișoara. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Watson, Zekovic și Valeika cu câte 17 puncte fiecare, de la învingători, respectiv Djuric 13 și Delas 12 de la bucureșteni.

About Author