Categories Tenis

Bianca Andreescu a intrat in istoria tenisului mondial feminin!!!

INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 17: Bianca Andreescu of Canada returns a shot to Angelique Kerber of Germany during the women's final of the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 17, 2019 in Indian Wells, California. (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Bianca Andreescu (foto) a scris o pagină de istorie în tenisul mondial. La prima participare la un turneu Premier Mandatory ea a cucerit titlul! S-a întâmplat duminică seară, la Indian Wells.
În finala turneului de la Indian Wells 2019, Bianca Andreescu a învins-o în finală, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4, pe germana Angelique Kerber. Partida a durat două ore şi 18 minute.

Bianca Andreescu a obținut astfel cel mai important trofeu al carierei și al doilea al anului, după cel de la Newport, de 125.000 de dolari.

Ce loc WTA va ocupa Bianca Andreescu
Bianca, jucătoare canadiană de origine română, care a început tenisul la Pitești, este prima jucătoare din istoria tenisului care cucerește un titlu Premier Mandatory la chiar prima participare la un astfel de turneu. De altfel, putem spune că este singura jucătoare din lume nenvinsă la un Mandatory.

Bianca Andreescu are un an absolut fabulos. Început pe locul 157, ea a ajuns acum pe 24 în lume, după o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câştigat 28 de partide şi a pierdut doar 3.

Câți bani a câștigat Bianca Andreescu la Indian Wells
Bianca Andreescu, câştigătoarea de la Indian Wells a câștigat cel mai mare premiu din carieră. Ea a primit 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA.

A învins patru foști lideri mondiali în 2019
În acest an, Bianca Andreescu a reușit să învingă nu mai puțin de patru foști lideri mondiali. La Auckland, le-a depășit pe Venus Williams și Caroline Wozniacki, iar la Indian Wells pe Garbine Muguruza și pe Angeliqie Kerber.

About Author