Categories Baschet

Sean Barnette revine la campioana Romaniei

bascAșa cum era de așteptat, Sean Barnette (foto în acțiune) se întoarce la Oradea. Baschetbalistul originar din Statele Unite ale Americii va face parte din lotul lui CSM CSU Oradea în ultima parte a sezonului competițional 2018/19.

Părțile au convenit asupra reluării colaborării ce a fost sistată la mijlocul lunii septembrie 2018 din cauza unor probleme de sănătate ale sportivului.

El s-a întors în Statele Unite ale Americii pentru investigații și tratament. La ora actuală Sean este refăcut și dornic să-și reia activitatea de sportiv profesionist.

Născut pe 25 iunie 1986, la Rock Hill, Barnette măsoară 1.95 metri și evoluează pe post de extremă. Extrem de atletic și de rapid, jucătorul nord-american poate să acopere pozițiile 3 și 4, fiind un exemplu la nivelul Ligii Naționale în ceea ce privește noțiunea de cornerman.

Absolvent al universității Wingate, în anul 2008, Barnette a jucat de-a lungul carierei pentru Iowa Energy și Fort Wayne Mad Ants (G-League), Lille (Franța), Geneva Lions și Lugano Tigers (Elveția), Rilski Sportist (Bulgaria), U-BT Cluj-Napoca (România), respectiv Tadamon Zouk (Liban).

Sean a jucat pentru CSM CSU Oradea între 2015 și 2017, fiind un membru important al echipei care a cucerit primul titlu național din istoria baschetului orădean – desemnat MVP al sezonului 2015/16 –
pentru ca apoi să aibă un rol decisiv la calificarea echipei bihorene în grupele Basketball Champions League – ediția 2016/17.

Noul sau fostul jucător al CSM-ului a trecut printr-o perioadă dificilă cauzată de decesul tatălui său și a avut o stare emoțională greu de stăpânit. În cele din urmă el a decis că e mai bine să continue cariera de jucător și a ajuns din nou sub comanda lui Cristian Achim. Acum rămâne de văzut aportul lui la ultima parte a campionatului și dacă venirea lui va fi utilă sau mai puțin.

About Author