Categories Polo

La o singura victorie de finala Superligii Nationale

poloCSM Oradea a învins Corona Sportul Studenâțesc, la Brașov, în Meciul 2 al semifinalei Superligii Naționale de polo – ediția 2018/19. Partida a avut loc sâmbătă (20.04), la bazinul M. Mitrofan. Rezultatul final a fost de 8-7. Pe sferturi: 2-2, 0-0, 2-2, 4-3.

Partida a demarat, similar jocului de deschidere al seriei, favorabil gazdelor. Corona Sportul Studențesc a înscris primele două goluri ale partidei, însă CSM-ul a reacționat și a punctat de două ori până la prima pauză pentru a restabili egalitatea, scor 2-2. Secvența a 2-a nu a consemnat nicio reușită pe tabela de marcaj, ambele echipe irosind situații favorabile, inclusiv superiorități numerice.

CSM-ul a preluat conducerea în debutul reprizei a 2-a, dar gazdele au restabilit egalitatea la acțiunea imediat următoare, transformând un penalty. Corona Sportul Studențesc a revenit în avantaj cu un gol marcat la capătul unei acțiuni finalizate rapid, cu un șut la colțul scurt. Secvența a 3-a s-a încheiat cu un gol marcat de Grummy Guimaraes, brazilianul egalând situația pe tabela de marcaj, scor 4-4, cu opt minute înainte de final.

Corona Sportul Studențesc a revenit în avantaj după ce a punctat din superioritate numerică în cel de-al 2-lea minut al ultimei reprize. Replica a venit la următoare acțiune a orădenilor, aceștia egalând din penalty. CSM Oradea a venit apoi în avantaj, după o apărare foarte bună în inferioritate numerică. Bihorenii și-au dublat avantajul după o acțiune finalizată pe contraatac. Amfitrionii s-au apropiat la 7-6 cu două minute și jumătate rămase din timpul regulamentar, însă Oradea a replicat cu un gol din superioritate numerică la intrarea în ultimul minut al partidei. Corona Sportul s-a apropiat la un singur gol și a avut ultima posesie cu 22 secunde rămase de jucat, moment în care antrenorul gazdelor a cerut timp de odihnă. CSM-ul s-a apărat excelent și a împiedicat oponentul să trimită spre poartă, astfel încât jocul s-a încheiat cu victoria bihorenilor, scor 8-7.

Yusuke Inaba, Robert Gergelyfi și Grummy Guimaraes au marcat câte două goluri, iar Levente Vancsik și Alex Popoviciu au înscris câte un gol pentru echipa antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu. În replică, Josip Jerkovic a fost cel mai bun marcator cu trei reușite.

Scorul general devine 2-0 în favoarea lui CSM Oradea. Meciul 1, desfășurat vineri (19.04), s-a încheiat cu scorul de 5-3 în favoarea orădenilor. Ambele partide au fost transmise în direct pe pagina de facebook Corona Sportul Studențesc polo pe apă și pe canalul Info 1 TV.

Seria se mută la Oradea, în bazinul olimpic Ioan Alexandrescu, unde se va disputa Meciul 3 și eventualul Meci 4. Vom reveni cu data și ora de începere. Dacă va fi necesar, Meciul 5 se va disputa la Brașov.

În cealaltă serie, Steaua București a depășit rivala Dinamo, scor 9-7 (1-1, 3-2, 3-3, 2-1), în Meciul 2. Scorul general a devenit 2-0 în favoarea militarilor. Meciul 3 devine decisiv pentru Dinamo București, formație care va fi gazdă a acestui joc.

About Author