Categories Baschet

Campioana, mai determinata si inspirata pe final. Oradea – Pitesti 1-0

rsz_img_20190425_205644Un meci este gata atunci când arbitrii fluieră finalul. Oradea a reușit să forțeze și să câștige o dispută complicată abia pe finalul ei. O victorie extrem de importantă pentru moral, o victorie care deschide practic drumul spre semifinale și o victorie care peste doar câteva ore poate fi repetată fără probleme.

În cursul serii de joi 25 aprilie, CSM U Oradea a reușit o victorie scor 81-77 (26-25, 11-20, 24-16, 20-16) în fața celor de la BCM U Pitești. Meciul a contat pentru primul tur al play-off-ului Ligii Națonale de baschet masculin.

Deși pornea clar din postura de favorită, echipa gazdă a făcut eforturi mari la toate capitolele pentru a trece de o defensivă extrem de masivă și bine organizată.

Bihorenii au început bine meciul, au reușit să impună ritmul și se părea că nu vor avea probleme. Încet, încet, vizitatorii revin în meci, recuperează foarte multe baloane sub panoul advers, iar campioana începe să sufere.

Korniienko își menține echipa aproape de campioană, apar schimbările, Carter este de neoprit.

Achim a decis să-l lasă în afara lotului pe Pasalic și să revină la Barnette, dar acesta din urmă este departe de forma de altă dată.

După un prim sfert extrem de disputat, meciul se transformă practic într-un duel fizic pentru balon, lucru care avantajează formația din Pitești. Apar greșeli copilărești de ambele părți, numai baschet nu se poate numi ce practică celedouă echipe pe parchet.

Oradea practic stă în șase jucători jumate, iar adversarul are o rotație mai lungă, cu mențiunea că unii jucători sunt practic de sacrificiu. Nu mai e timp de experimente, Nicolescu este menținut 20 minute pe parchet la gazde, românii nu fac față și nu se apelează la serviciile lor.

Florin Nini schimbă constant, Achim nu are replică. Apărarea formației din municipiul de pe Crișul Repede este inexistentă, jucătorii nu se ajută între ei, iar acest aspect se simte.

Se intră la cabine cu un plus opt puncte în favoarea echipei vizitatoare și e nevoie de unele schimbări.

Ca și la debutul jocului, Zekovic aruncă de la distanță, Oradea începe să recupereze punct după punct, iar meciul se încinge.

Arbitrii fac greșeli de începători, lucru care irită în special tabăra roș-albaștrilor, și cooperarea dintre cei trei lasă mult de dorit. Din nou ca și de fiecare dată, Richard dă semnalul revenirii, deși este urmărit pe tot terenul de Ciotlăuș. Carter cu o reușită de la mare distanță, duce campioana la +1 pe tabelă, în doar patru minute recuperând ecartul de opt al adversarilor.

Se merge cap la cap minute bune, apărarea gazdelor este mult mai mobilă, nu se mai fluieră cu lejeritate faulturile, iar tensiunea crește o dată cu trecerea timpului. Roș-albaștrii forțează mai mereu prin Richard, omul indispensabil la această oră.

Ultimul sfert începe de la o egalitate perfectă. Oaspeții nu mai aruncă cu aceeași lejeritate, presiunea se simpte în jocul lor, și ajung repede în penalitate. Markovic și Watson sunt perfecți la libere iar Richard exact la momentul oportun înscrie de la distanță. Oradea are +4 pe tabelă și începe să spere.

Valeika mărește diferența de la libere, iar publicul senzațional, este în picioare, simte că echipa este aproape de victorie. Pitești revine pe tabelă, Carson de la mare, mare distanță scutură plasa.

Începe jocul nervilor, timp de odihnă mereu de ambele părți, plus o serie de schimbări. Campioana are nervii mai tari și e mai inteligentă, Pitești greșește la repunere, iar Valeika & Co. au 1-0 la general. E nevoie de încă două victorii pentru a ajunge în semifinale. Sâmbătă 27 aprilie de la ora 18,00 tot în Arena Antonio Alexe va avea loc partida a doua.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Richard 22 puncte, Zekovic 18 de la învingători, respectiv Carson 22, Korniienko 11 de la învinși.

About Author