Categories Atletism

Ligia Damaris Bara castiga proba de saritura in inaltime

atletSportivul Alexandru Novac (CSM Bucureşti), antrenat de Petre Manu, a stabilit un nou record al Campionatelor Internaţionale de atletism ale României în proba de aruncare a suliţei, cu performanţa de 83,42 m, vineri, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, potrivit site-ului FRA.

Novac are şanse mari să câştige marele premiul conform Tabelei Internaţionale de punctaj la cea de-a 64-a ediţie a competiţiei.

Orădeanca Ligia Damaris Bara a terminat prima proba de săritura în înîlțime după ce a trecut peste ștacheta înîlțată la 1,79 m. Ligia etse legitimată la CSU Oradea, antrenori Mariana și Virgil Preda. La start s-au înscris doar patru concurente.

De asemenea orădeanul Chiș Laviniu Mădălin, legitimat la CSM U Oradea a avut o evoluție modestă termnând cursa de 1 500 m pe locul  opt, cu timpul de 3,57:48. Asta în condițiile în care după 2 600 m era primul. Sportivul antrenat de Robert Olah are ca obiectiv anul acesta baremul pentru calificare la Campionatul European de tineret, fiind în ultimul an la acestă categorie.

Femi Ogunade (Qatar), medaliat cu bronz la Mondiale, şi-a respectat cartea de vizită, trecând primul linia de sosire de la 100 m în 10 sec 25/100.

Un rezultat de valoare şi totodată barem pentru Jocurile Olimpice 2020 l-a înregistrat Dimitriana Surdu (Republica Moldova), care a câştigat proba de aruncare a greutăţii, cu 18,62 m.

Alergătoarea de origine kenyană Stella Rutto Jepkoagei (CSA Steaua) s-a impus la 3.000 m obstacole în 9 min 44 sec 07/100.

Alin Firfirică (CSA Steaua), antrenat de Daniela Costian, a continuat seria rezultatelor de valoare la aruncarea discului, câştigând cu 63,40 m.

Marina Baboi (SCM Gloria Buzău), antrenat de Doina Voinea, a ocupat primul loc la 100 m, în 11 sec 71/100

Andrea Miklos (antrenoare Magdolna Kanizsai), de la CSM Bucureşti, s-a impus la 400 m în 52 sec 90/100.

About Author