Categories Fotbal

Tricolorii mici calificati in semifinale!!! Bihoreanul George Puscas inscrie din nou

CESENA, ITALY - June 21: George Puscas of Romania and Jake Clarke-Salter of England during the 2019 UEFA U21 Championships group C match between England and Romania at Dino Manuzzi on June 21, 2019, in Cesena, Italy. (Photo by Stephen McCarthy - UEFA/UEFA via Sportsfile)

După un început perfect de turneu final (4-1 în fața Croației), România Under 21 a dat piept cu Anglia, una dintre formațiile cu cel mai bun lot de la Euro 2019. De departe una dintre cele mai bune prestații ale noii naționale de tineret în condițiile în care au condus de trei ori și erau să fie egalați pe final.

4-2 și calificare în semifinale cu 6 puncte din două jocuri.

A fost un adevărat test de maturitate fotbalistică pentru elevii lui Mirel Rădoi. Meciul de la Cesena a fost în mare parte echilibrat, cu o primă repriză în care englezii au fost mai prezenți în joc. În partea a doua, românii au cedat deliberat terenul în favoarea adversarului, sperând pe contraatac. La o astfel de fază în minutul 78 s-a dictat penalty, în urma unui fault în careu asupra lui Florinel Coman.

Bihoreanul George Pușcaș (foto) a transformat cu care siguranță iar tricolorii mici aveau 1-0!!! Din păcate la doar trei minute distanță, Gray a restabilit egalitatea cu un șut foarte bun de la marginea careului, 1-1.

De departe cel mai bun jucător de pe teren a fost portarul nostru, Ionuț Radu care prin paradele lui, a menținut rezultatul de egalitate pe final într-un moment dificil pentru noi.

În minutul 85, România a dat lovitura, Ianis Hagi a punctat cu un șut puternic la firul ierbii. 2-1!!! România e calificată în semifinalele Campionatului European Under 21. Din nou ne-am bucurat doar trei minute, Abraham înscrie după o greșeală în defensivă.

Finalul a fost de infarct. Florinel Coman șutează pe jos, Henderson pur și simplu scapă balonul în plasă. 3-2!!! În minutele de prleungire Abraham a ratat două ocazii monumentale, o dată Radu a salvat cu un reflex de mare portar, iar a doua oară s-a opus bara. Florinel Coman a închis tabela cu o execuție de zile mari, șut de la 24 metri aproape de vinclu!!! 4-2.

ANGLIA U21: Henderson – Dasilva, Clarke-Salter, Kenny, Tomori – Dowell Barnes, Gray – Mount, Calvert-Lewin, Maddison (Abraham). Antrenor: Aidy Boothroyd

ROMÂNIA U21: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan – T. Băluță (88 Nedelcu), Cicâldău – Man (74 Dragomir), I. Hagi, Ivan (63 Florinel Coman) – Pușcaș. Antrenor: Mirel Rădoi

About Author