Categories Fotbal

Romania va juca in semifinalele Campionatului European cu Germania, detinatoarea titlului!!!

romaDupă două victorii entuziasmante cu Croația și Anglia, naționala Under 21 a României trebuia să facă și ultimul pas pentru a obține calificarea în semifinalele Euro 2019 și pentru a primi biletele pentru JO de la Tokyo din 2020. Și au reușit un rezultat istoric.

Băieții lui Mirel Rădoi au dat piept luni 24 iunie cu Franța, într-o partidă în care au mai multe variante pentru a merge mai departe în competiție.

La finele timpului regulamentar de joc scorul a fost egal 0-0, scor la care ambele echipe s-au calificat în careului de ași al competiției.

Franța a început mai bine jocul în terenul românilor având o posesie prelungită a balonului fără a pune în real pericol poarta lui Ionuț Radu. Încet, încet, jocul s-a echilibrat, o fază care îl avea în prim plan pe Cicâldău a fost judecată de centralul partidei, cu lăsarea jocului să continue.

În partea a doua disputa a fost la fel intensă dar fără ocazii clare de poartă. Dacă francezii puteau deschide scorul prin Ikone, Rus a avut și el o șansă imensă în minutul 80. Una peste alte o remiză extrem de importantă pentru ambele echipe care și-au îndeplinit obiectivul și anume calificarea în faza semifinalelor.

FRANȚA: Bernardoni – Amian Adou, Konate, Upamecano, Sarr – Ntcham, Tousart (c), Guendouzi, Thuram – Mateta, Ikone. Selecționer: Sylvain Ripoll

ROMÂNIA: Radu (c) – Manea, Nedelcearu, Rus, Boboc – Nedelcu, Cicâldău (60 Băluță) – Olaru, Hagi, Coman – Pușcaș (82 Petre). Selecționer: Mirel Rădoi. În prima semifinală, ROMÂNIA va întâlni Germania pentru ca în cealaltă semifinală, Spania să joace contra Franței.

About Author