Categories Atletism

Claudia Bobocea a reusit sa-si faca baremul pentru Jocurile Olimpice

Atletimul românesc continuă să aducă bucurii iubitorilor sportului din țara noastră. Sâmbătă, 20 iulie 2019, alegând în cursa de 1.500 m, din cadrul circuitului IAAF „Diamond League”, Claudia Bobocea (foto) CSA Steaua, antrenor Valentin Anghel a reușit un timp de excepție, 4:02,27 (PB). Îndeplinindu-și, astfel, baremul de participare Jocurile Olimpice (4:04,20), de la anul.

Cum acum mai puțin de o oră, Claudia Bobocea a reușit, în meeting-ul de la Londra, din cadrul circuitului IAAF „Diamond League”, să-și îndeplinească baremul de participare la JO de la Tokyo, în proba de 1500 m, i-am solicitat câteva observații antrenorului ei, Valentin Anghel: „A fost o vreme excelentă, adică aproximativ 22-23 de grade Celsius, și într-un stadion plin ochi, ca la Mondiale sau Olimpiadă, nivelul de determinare a fost altul! Sentimental, vorbind! Venim dintr-un stagiu de pregătire la altitudine, în Font Romeu (Franța), iar marți (16 iulie) am concurat într-o întrecere la Sotteville de Rouen (4:08,70), tot în Franța. Chiar am avut puțin emoții, pentru că trecerea de la altitudine la șes, ar mai fi necesitat un pic de acomodare. M-am bucurat mult, însă, cred că pe ultima parte a cursei Claudia chiar ar fi putut mai mult. Dar suntem foarte bucuroși. Ne vedem la Pitești, la Campionatele Naționale ale seniorilor (30-31 iulie – n.n)”.

Claudia Bobocea este a treia atletă calificată la JO Tokyo 2020, după Florentina Iușco și Alina Rotaru (ambele la lungime).

About Author