Categories Polo

Calificare de senzatie pentru poloistii oradeni!!!

poloCSM Oradea s-a calificat în faza următoare a LEN Champions League – ediția 2019/20. Vicecampioana României a învins CN Barcelona, scor 9-8, în ultimul meci al turneului găzduit la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea.

Orădenii au marcat primul gol al partidei prin Yusuke Inaba, însă spaniolii au reacționat, câștigând prima secvență cu scorul de 2-1. Barcelona s-a desprins la 3-1 în debutul celei de-a 2-a reprize, dar CSM-ul a replicat prin Vlad Georgescu și același Inaba, egalând situația la trei. Ibericii au trecut din nou în avantaj, dar Oradea a egala situația pe tabela de marcaj, scor 4-4, consemnat la jumătatea confruntării.

Apărarea gazdelor a funcționat impecabil în repriza a 3-a atunci când CSM-ul a venit la conducere printr-o nouă reușită a lui Inaba. Avantajul bihorenilor a crescut în debutul reprizei decisive, din mâna lui Vlad Dragomirescu, însă Barcelona a replicat prompt. A urmat o eliminare definitivă din tabăra oaspeților, iar Yusuke Inaba a transformat penalty-ul acordat cu șase minute înainte de final. Spaniolii au egalat la 7, după care Dragomirescu a readus Oradea în avantaj. Ibericii au înscris în penultimul minut pentru a egala situația la 8. Yusuke Inaba a maercat al 5-lea gol în acest meci cu 44 secunde înainte de final pentru a consfinți victoria și calificarea în turul al 3-lea.

Yusuke Inaba a înscris de cinci ori, iar Vlad Georgescu și Vlad Dragomirescu au marcate de câte două ori pentru CSM Oradea. În replică, Victor Flores Fernandes a marcat șase goluri pentru Barcelona!

A fost un meci extrem de dur, clasic pentru calificare. S-au consemnat 31 eliminări, incluzând cinci definitive. Finalul a fost electrizant, Barcelona reușind să egaleze la 7 și 8 în ultimele minute, însă CSM Oradea a obținut victoria la capătul unui meci de infarct.

CSM Oradea a avut două victorii și o înfrângere, clasându-se pe locul 2 la acest turneu. AN Brescia a ocupat prima poziție, calificându-se mai departe alături de gazde acestui eveniment. CN Barcelona a ocupat locul 3, iar Lokomotiv Tbilisi a ocupat locul 4.

Lotul CSM Oradea este alcătuit din Gojko Pijetlovic, Vlad Georgescu, Yusuke Inaba, Nichita Ilisie, Vlad Dragomirescu, Roland Szabo, Alex Popoviciu, Viktor Kovats, Silvian Colodrovschi, Ramiro Georgescu, Ferenc Czenk, Bogdan Remeș și Raul Gavriș. Antrenori sunt Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu.

CSM Oradea va evolua în turul al 3-lea preliminar din LEN Champions League 2019/20. Se va juca sub forma unei duble eliminatorii. Vom reveni cu informații referitor la această fază a competiției.

About Author