Categories Baschet

Kris Richard: E limpede ca nu poti sa lazi garda jos

rsz_bascCSM CSU Oradea a învins pe Falco Szombathely, scor 96-90, în manșa a 2-a din turul inaugural al Basketball Champions League – ediția 2019/20, dar a ratat accesul în faza următoare a competiției. Scorul general al dublei a fost de 161-158 în favoarea campioanei Ungariei, după o dublă ce a necesitat și o repriză de prelungiri.

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a vorbit despre eliminarea din primul tur al Basketball Champions League – ediția 2019/20. Iată ce a declarat antrenorul CSM CSU Oradea:

“Felicit Falco. Este o echipă foarte bună, care a luptat până la ultima picătură de energie în ambele meciuri. Cel mai important pentru ei este că nu au cedat și nu s-au speriat în momentele grele, cum ar fi atunci când erau conduși cu 20 puncte. Cumva maghiarii au fost mai limpezi la minte pe finalul jocului. Au câțiva jucători cu o stăpânire mentală extraordinară, în frunte cu Zoltan Perl. A fost creierul acestei echipe pe tot parcursul celor două întâlniri.

Vreau să-mi felicit jucătorii pentru efortul depus. Dacă în prima manșă am fost dezamăgit de nivelul lor de implicare, de această dată au dat totul din punct de vedere al voinței. De această dată chiar nu am nimic să le reproșez jucătorilor mei. S-au implicat și au dat totul până la capăt. Sunt extrem de afectați de acest deznodământ.

Am avut șansa noastră să câștigăm. Conduceam cu 10 puncte, mai puțin de 20 secunde pe timpul de joc, mingea în posesia noastră. Am comis trei greșeli majore în succesiune. Nu am ținut mingea, ne-am grăbit să aruncăm la coș, greșeală antisportivă și pasa în afara terenului. Când faci asemenea greșeli cu repeziciune e foarte greu să te califici. Nu aș vrea însă ca aceste erori să umbrească jocul nostru bun din acest meci.

Regret că la plus 20 puncte nu am reușit să menținem același nivel de concentrare. Pe de altă parte, este firesc. De altfel, întreg meciul a fost caracterizat de “run-uri”. Ne-am desprins noi, au revenit ei. În repetate rânduri. Așa se caracterizează întreg meciul de azi.

Consider, sincer, că am pierdut calaficarea în meciul tur. Nu am avut, cum să spun…aceeași concentrare. Sau nivelul de concentrare necesar pentru acest nivel. Am arătat că suntem o echipă foarte bună. De acum nu ne rămâne decât să sperăm într-un parcurs cât mai lung în FIBA Europe Cup. Consider că avem armele necesare pentru acest lucru.

Regret că ne-am întâlnit în această fază a competiției. Consider că nivelul jocului a fost ridicat și că ambele echipe sunt de certă valoare. Nu cred că este corect să începem această competiție în primul tur preliminar. Repet, felicit Falco pentru calificare și urez acestei echipe mult succes în turul următor.”

În schimb, Kris Richard (foto) a declarat următoarele după această partidă:

“Cred că defensiv am făcut o treabă bună mare parte din acest meci. Am pus multă presiune în apărare. Am lucrat anumite lucruri cu mare atenție la antrenamentele premergătoare acestui meci. Deciziile noastre din finalul partidei ne-au costat calificarea. Probabil dacă gestionam câteva din aceste situații mai bine, soarta calificării era alta.

Ambele echipe au făcut efort mare, a fost o încleștare foarte fizică. Falco a jucat foarte bine și azi, însă cred că am avut calificarea în mână, dar ne-a scăpat. Nu am profitat așa cum trebuia de avantajele noastre.

Ne-am relaxat puțin la plus 20 și din păcate nu am reușit să controlăm revenirea lor. E limpede că nu poți să lași garda jos, mai ales că și Falco este o echipă foarte bună.”

About Author