Categories Baschet

Campioana debuteaza cu o infrangere total neasteptata in capitala

bascÎn cadrul primei rundei a Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea a ajucat sâmbătă 12 octombrie, chiar de Ziua Municipiului în capitală pe terenul celor de la Steaua.

A fost un meci modest, un prim sfert de coșmar iar după aceea o luptă după recuperarea punctelor pierdute pe tabelă. Scor final 85-83 (28-16, 15-26, 20-21, 22-20). Nimic nou, deocamdată campioana nu-și regăsește ritmul dar nu e nimic îngrijorător, este doar debutul sezonului.

Oradea pierde prima posesie, Nicolescu aruncă și ratează, Baciu pune primele puncte în dreptul campioanei care începe mult prea relaxata. Steaua preia inițiativa, și are patru lungimi avans. Baciu dezechilibrat aruncă total aiurea, jocul roș-albaștrilor suferă. Watson înscrie prima triplă, e nevoie și de apărare, care e în vacanță deocamdată.

Markovic de la distanță scutură plasa, Clanton face pași. Spasojevic și Jovanovic măresc diferența obligândul practic pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă. Broussard reduce din diferență, oaspeții sunt în penalitate. Valeika ajunge la linia de libere, unde este exact, Jovanovic de la mare, mare distanță cu noroc înscrie, Oradea primește 25 puncte în doar opt minute. Se fluieră mult prea repede, Harrell jr ratează o tentativă de la linia de libere, Steaua are avantaj dublu pe tabelă, este net superioară la toate capitolele. După primul sfert dezamăgitor, 28-16.

Campioana începe mai decisă sfertul secund, dar au probleme la recuperările defensive. Clanton domină clar lupta cu pivoții bihoreni. Richard este exact la linia de libere, și tot el de la distanță scutură plasa.

Cătălin Burlacu solicită timp de odihnă. Baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede, revin pe tabelă, reduc diferența și cresc intensitatea în apărare. Valeika transformă ambele tentative de la linia de libere, Broussard își face simțită pozitiv prezența pe parchet. Un jucător extrem de util. 34-30, arată tabela.

Richard face diferența în tabăra bihorenilor, care recuperează extrem de important pe tabelă. Timp de odihnă solicitat din nou la Cătălin Baciu. Broussard restabilește egalitatea, Mandache pe sirenă scutură plasa.

Zekovic înscrie și el, Oradea preia conducerea. Gazdele suferă enorm, nu mai apucă să treacă balonul dincolo de jumătatea terenului. Harrell este penalizat cu fault antisportiv. Richard păstrează posesia pentru campioni, Spasojevic menține Steaua pe linia de plutire.

Cu 31 secunde înainte de final, gruparea bihoreană solicită timp de odihnă. Schema oaspeților este fără rezultat pe tabelă, Clanton pe sirenă pune mingea-n coș. 43-42 la pauza mare.

Mandache este primul marcator al părții a doua, Watson singur de la distanță nu poate rata. Broussard nu are nicio problemă în a puncta din nou, la fel ca și Clanton în cealaltă tabără. Disputa este mult mai echilibrată, Oradea ratează de la distanță, Harrell înscrie. Gazdele sunt în penalitate, Zekovic duce din nou campioana în avantaj. Mandache punctează eficient, Zekovic îl imită automat. Zekovic pe sirenă scutură plasa, 63-63 după trei sferturi de joc.

Un prim turnover al bihorenilor Harrell punctează. Broussard ratează prima liberă și o înscrie pe a doua,  Spasojevic pe sirenă înscrie de la distanță, Zekovic o face și el. Harrell profită de apărarea visătoare a lui Markovic și aruncă decisiv De fapt jucătorii sârbi sunt interesați de cele mai multe ori de statistica personală, pentru un viitor contract. Oradea ajunge mult prea repede în penalitate, Harrell punctează decisiv, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Zekovic este omul providențial al orădenilor cu aruncările de la distanță. Brossard pe sirenă înscrie trei puncte extrem de importante, 75-73 arată tabela.

Arbitrii dau unele decizii total în favoare stelei, metehmele vechi nu sunt uitate, Zekovic aruncă și ratează. Watson din poziție extrem de favorabilă ratează, Jovanovic de la linia de libere înscrie ambele tentative. Richard înscrie cu noroc, Harrell din zero grade înscrie. Richard înscrie și el. 80-77, disputa este tensionată.

Richard forțează aruncarea de la distanță și ratează, Clanton înscrie de sub panou, timp de odihnă solicitat dse Cristian Achim. 82-77. Mai sunt de jucat 45 secunde, turnover al bihorenilor, probleme cu timpul la masa oficială, Jovanovic înscrie ambele tentative.

Patru puncte consecutive ale orădenilor, timp de odihnă solicitat de Cătălin Burlacu cu șase secunde înainte de final. 84-81 arăta tabela. Spasojevic ratează prima aruncare și o înscrie pe a doua. Timp de odihnă solicitat de Cristin Achim. Mai sunt de jucat cinci secunde, Steaua are patru lungimi avans. Nicolescu aruncă și ratează, Zekovic urmărește și recuperează, pune balonul în coș dar deja e prea târziu. Așadar 85-83 rezultat final.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Harrell 28 puncte, Clanton 26 de la învingători, respectiv, Zekovic28, Richard 19 de la învinși. Vineri 18octombrie, CSM U Oradea va juca în Arena Antonio Alexe cu Dinamo Știința București.

About Author