Categories Fotbal

Romania rateaza dramatic victoria cu Norvegia in prelungiri. Puscas a ratat un penalty

motNaționala de fotbal a României a înfruntat marți 15 octombrie reprezentativa Norvegiei, în cadrul preliminariilor pentru Euro 2020. Niciuna dintre echipe nu își mai putea permite vreun pas greșit, astfel că partida de pe Arena Națională a fost una de totul sau nimic. Din păcate pentru noi jocul s-a terminat la egalitate scor 1-1.

Tricolorii ocupau înainte de meci locul 3 în Grupa F (cu 13 puncte), în timp ce norvegienii eraue pe 4 (cu 10 puncte).

Prima repriză însă a fost una extrem de interesantă, dominată în cea mai mare parte a ei de oaspeți mult mai expresivi în teren și mult mai bine organizați în toate compartimentele. Partea a doua a fost mai dinamică, elevii lui Comsin Contra având parcă un pic mai multă determinare și curaj. Penalti pentru România!

Mitriță pasează în careu pentru Bancu, iar acesta este împins de Berge. Bihoreanul Geroge Pușcaș, atacantul lui Reading trage pe jos, dar Jarstein ghicește colțul și respinge. Așadar rămâne 0-0. În minutul 62 România deschide scorul Mitriță recuperează balonul după o degajare slabă cu mâna a lui Jarstein, pleacă în viteză spre poartă, ajunge în poziție centrală și îl învinge pe portarul norvegian cu un șut la colțul lung (1-0).

Din păcate în al doilea minut oficial de prelungiri, Sorloth îl învinge pe Tătărușanu cu o lovitură de cap…

România: Tătărușanu – Benzar, Rus, Nedelcearu, Bancu – Anton (Bordeanu), Marin – Deac, Mitriță (Nistor), Stanciu – Pușcaș (Andone). Selecționer: Cosmin Contra

Norvegia: Jaarstein – Elabdellaoui, Hovland, Ajer, Aleesami – Johansen (Sorloth), Berge, Selnaes, Henriksen – King, Odegaard. Selecționer: Lars Lagerback.

La acest meci au asiatat 29 854 de copii+însoțitori, cifră oficială.

About Author