Categories Tenis

Simona Halep dupa ratarea calificarii: Mi-am pierdut mintea

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 19:  Simona Halep of Romania plays a forehand in her third round match against Venus Williams of the United States during day six of the 2019 Australian Open at Melbourne Park on January 19, 2019 in Melbourne, Australia.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Simona Halep (foto), locul 5 WTA, a ratat calificarea în semifinale la Turneul Campioanelor, iar la conferința de presă a vorbit pe larg despre înfrângerea suferită vineri la Shenzhen.
Simona Halep, campioana de anul acesta de la Wimbledon, a fost învinsă în ultimul meci din grupa violet de către Karolina Pliskova, scor 0-6, 6-2, 4-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 45 de minute de joc. Fostul lider mondial din WTA a ratat astfel calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, dar și șansa de a trece pe locul 3 în ierarhia mondială.

La conferința de presă, Simona a vorbit pe larg despre înfrângere, precizând că și ghinionul s-a ținut scai de ea: „A fost un meci foarte dificil, am avut și ghinion. Asta și pentru că nu am jucat cel mai bun tenis. Cu siguranță am fost acolo după acel prim set extrem de rapid. Am revenit în meci și la final am fost din nou aproape să revin. Ea a fost bună, a fost puternică, dar este greu să pierzi un asemenea meci. Am fost aproape să fac 3-0 în decisiv, a fost puțină presiune atunci, mai ales că jucam bine. Mi-am pierdut mintea atunci, am fost prea nervoasă, prea agitată. Dar nu am rămas în acea stare, cum s-a întâmplat de multe ori în trecut. Este un lucru pozitiv că am reușit să întorc meciul puțin de la 2-5. Mergem înainte”.

Simona Halep, despre discursul lui Darren: „Meritam acele cuvinte”
În setul decisiv, Darren Cahill a avut o intervenție care a uimit pe multă lume, asta pentru că a folosit câteva cuvinte dure în discursul pe care i l-a ținut elevei lui: „A fost un impact mare pentru mine intervenția lui Darren din decisiv. Dar sunt sigură că meritam acele cuvinte pentru că nu eram calmă. Am schimbat apoi atitudinea, toată lumea știe că lucrez la acest aspect. Am fost puțin nervoasă în acel moment și sunt sigură că l-am enervat și pe Darren”, a spus Simona la conferința de presă.

Chiar și așa, dubla campioană de Grand Slam este fericită pentru revenirea australianului în echipa ei: „Simt că revenirea lui Darren va fi foarte importantă. Sunt mult mai încrezătoare pentru ceea ce va urma, sunt motivată. Rămân proaspătă mental, chiar dacă turneul s-a încheiat astfel. Nu mă simt extenuată, ca în 2018. Este un semn bun. Dar am nevoie de o vacanță, o vacanță în care să uit de tot și apoi voi fi pregătită de presezon. Cu siguranță nu voi face în Australia, este foarte greu pentru mine să stau acolo atât de mult, Australia nu este o opțiune”.

În urma meciului pierdut cu Pliskova, Simona pune capăt unui sezon plin de urcușuri și coborâșuri. Ea a vorbit la întâlnirea cu jurnaliștii despre cea mai importantă lecție primită în acest sezon 2019: „Trebuie să fiu mult mai consistentă pentru antrenamente. Am avut momente bune și momente mai puțin bune în acest an. Poate pentru că am 6 ani în topul tenisului și nu am avut o pauză mai lungă de 3 săptămâni. Simt asta mental și fizic. Am făcut o treabă excelentă, chiar dacă nu a fost un an atât de bun. Am câștigat la Wimbledon, ceea ce face totul un 2019 bun. Nu sunt dezamăgită de acest sezon. Sunt entuziasmată pentru ceea ce va urma”.

About Author