Categories Fotbal

Trocolorii mici fac spectacol cu Finlanda

Condusă cu 1-0 încă din minutul 3, naționala de tineret a României a avut o revenire superbă în fața Finlandei, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. Valentin Mihăilă (19 ani) a avut o evoluție impresionantă, jucătorul Universității Craiova reușind să înscrie toate cele patru goluri ale tricolorilor (primul a fost o adevărată „bijuterie”). După patru meciuri jucate în preliminariile pentru Euro 2021 și trei victorii consecutive, echipa lui Mirel Rădoi se află în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte (9) cu liderul Danemarca (va juca vineri cu Ucraina).

Au marcat: Mihăilă 8′, 16′, 45+5′ și 78′ / Kairinen 3′

Totuși, site-ul UEFA notează că a treia reușită a României în meciul cu Finlanda a fost de fapt autogolul lui Hyvarinen. Mihăilă a încercat să trimită mingea în poartă de lângă Hyvarinen, dar se pare că fundașul finlandez a fost ultimul care a atins mingea.

Clasament Grupa 8:

  1. Danemarca 3 meciuri 9 puncte (5:2)
  2. România 4 9 (11:3)
  3. Finlanda 5 7 (8:6)
  4. Ucraina 3 3 (4:5)
  5. Irlanda de Nord 4 2 (2:6)
  6. Malta 3 1 (0:8)

Mirel Rădoi: Jucătorii au avut o reacţie matură, pentru că la vârsta asta un gol în minutul trei te poate demoraliza

„Sincer, mă mulţumeam şi cu 1-0 în seara aceasta. Am luat gol destul de repede, în minutul 3, dar e bine că am revenit şi că am marcat mai multe goluri. Ne aşteaptă acum un meci foarte greu în deplasare cu Irlanda de Nord. E clar că datele problemei, mai ales ce s-a întâmplat în repriza a doua, se vor repeta şi în Irlanda de Nord. Chiar dacă va fi aceeaşi ploaie măruntă, să sperăm că nu vom avea parte şi de acest vânt, care ne-a pus mari probleme. E bine că jucătorii au avut o reacţie matură, pentru că la vârsta asta un gol în minutul trei te poate demoraliza. Ei au arătat că şi-au împins limitele şi că au depăşit acea barieră mentală cu care ne-am confruntat până acum. Au arătat în continuare calm, maturitate. Este un aspect pe carte l-am câştigat în seara aceasta”, a declarat Rădoi la Pro X, conform News.ro.

Ce a spus Victor Pițurcă despre evoluția lui Mihăilă

„Mi-a plăcut cum a jucat. A fost așa și așa. De ce? Păi, cum, numai patru goluri?”, a replicat, în glumă, fostul selecționer al tricolorilor la plecarea de la Voluntari, potrivit Digi Sport.

„Mihăilă a făcut un joc remarcabil. A marcat și din faze pe care le-a lucrat el, cum a fost la primul gol. Felicitări, dar vreau mai mult de la el. Vreau ca în continuare să joace la fel. Sincer, preferam să marcheze doar trei goluri contra Finlandei, dar să înscrie un gol și cu Târgoviște, etapa trecută”, a spus Pițurcă.

„Lăsați-l în pace! Nu vreau să-l ridicați în slăvi. Sigur nu va pleca acum”, a mai spus Pițurcă, după meci.

Mihăilă: Vreau să dedic această victorie lui Raţiu, care a avut un eveniment nefericit în familie

„Am dat 5 goluri la poarta de aici, de la Voluntari, la cea de la peluza. Vreau să dedic această victorie lui Raţiu, care a avut un eveniment nefericit în familie (n.r. – bunicul fotbalistului a decedat), am fost alături de el. Şi eu am avut acum ceva săptămâni un eveniment nefericit. Ce să faci, încerci să uiti cat mai repede, dar e dificil. Familia e cea mai importantă, apoi colegii, echipa, tot ce înseamnă echipa din fotbal. A fost la meci domnul Piturca? Nu am stiut! Ma bucur ca a plecat fericit! Mă bucur că am reuşit să marchez si cel mai important e ca am câştigat şi am luat cele 3 puncte. Avem echipă foarte bună şi defensiv, şi ofensiv, şi sperăm să dăm la fel de multe goluri şi în Irlanda de Nord”, a declarat Mihăilă (foto).

About Author