Categories Fotbal

Comsin Contra: „Am facut cel mai slab meci din mandatul meu”

Selecţionerul Cosmin Contra a recunoscut că meciul România – Suedia, scor 0-2, este cel mai slab din mandatul lui la echipa naţională. Cel mai probabil, el va părăsi prima reprezentativă după meciul cu Spania, ultimul din preliminarii.

„Suedia a fost superioară din toate punctele de vedere, băieţii au încercat, dar din păcate astăzi nu au putut, pentru că au avut în faţă o echipă foarte solidă din toate punctele de vedere. Cred că acest meci este cel mai slab din mandatul meu. Sunt la dispoziţia federaţiei, pentru că înţelegerea mea expiră în decembrie. Mai este un meci luni, în Spania, şi după aia vom vedea ce se va întâmpla, dar în principiu contractul meu expiră după acest meci”, a declarat Contra.

„Când pierzi cum am pierdut astăzi, orice părere trebuie respectată şi nu am ce să comentez (n.r. – criticile venite din partea altor tehnicieni). Dacă Şumudică consideră că nu m-am informat (n.r. – că Suedia joacă de 40 de ani 4-4-2) e treaba lui. Pe Deac l-am văzut foarte bine la antrenamente, venea după un gol cu Rennes, era într-o formă bună şi nu aveam de ce să nu cred că nu putea face un meci foarte bun. Nu am avut informaţii că ar fi fost răcit, acum aud pentru prima dată. Nu e adevărat că era răcit, vor apărea multe lurcruri în continuare. Astăzi ne-a bătut o echipă mai bună, trebuie să învăţăm şi din înfrângeri. Echipa naţională are o şansă să se califice la Euro din Liga Naţiunilor, este o şansă în plus şi trebuie să fim cu gândul acolo şi toate gândurile pozitive să fie la semifinala din martie. E normal să fi nemulţumire, dar dacă analizezi, în seara aceasta ne-a bătut o echipă net superioară. În prima repriză nu am reuşit să ieşim din presingul adversarilor, care au avut un joc foarte simplu, un joc în care ei au alergat mai mutl ca noi, au fost mai agresivi, iar noi am comis greşeli individuale. Calificarea s-a pierdut din primul meci, când nu am reuşit să scoatem un punct în Suedia. Când pleci cu o înfrângere într-o campanie, e greu după aceea, stai cu teamă că să nu mai faci alţi paşi greşiţi. Noi am mai făcut, acasă, cu Spania, apoi cu Norvegia acasă, am avut penalti ratat, ocazie să facem 2-0 şi dacă îl câştigam poate alta ar fi fost liniştea înaintea acestui joc. Am făcut un meci slab, acesta este adevărul, iar responsabil sunt eu. Trebuie să pregătesc cât mai bine meciul din Spania. Toată lumea este dezamăgită, inclusiv Răzvan Burleanu, staff-ul, jucătorii, tot comitetul executiv, e o dezamăgire foarte mare, ne-am pus mari speranţe în acest joc, dar din păcate nu s-a întâmplat lucrul acesta. Avem o generaţie nouă, care poate să înveţe din acest maci, pentru că şi din înfrângeri pot scoate lucruri pozitive. După meciul cu Spania vom vedea ce se va întâmpla. L-am ales pe Mogoş pentru că juca la echipa lui de club, avea 1,89 metri înlţime, avea un joc bun de cap. Din punctul meu de vedere, a făcut un joc bun la debut, poate la primul gol a fost o neînţelegere cu Ciprian Deac, dar eu sunt mulţumit de el. Probabil că nu voi dormi în noaptea aceasta, dar nu e prima dată. Este una dintre cele mai mari dezmăgiri din viaţa mea că nu am reuşit să calific echipa naţională la europene, dar învăţăm, vom fi mai puternici în viitor. Mi-ar fi plăcut să merg în altă psotură în Spania”, a declarat Contra (foto), la ProTV.

Reprezentativa României a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (2-0), de Suedia, în etapa a IX-a, penultima, a Grupei F a preliminariilor Euro-2020. „Tricolorii” au ratat calificarea din preliminarii, dar mai au o şansă din play-off-ul Ligii Naţiunilor, în martie 2020, de a participa la turneul final, la care şi România organizează meciuri. Din Grupa F se califică Spania şi Suedia.

About Author