Categories Tenis

Ana Bogdan la ce amai mare performanta din cariera

Ana Bogdan (foto, 122 WTA) a câștigat turneul ITF din Dubai, după ce a învins-o categoric în finală pe sportiva ucraineancă Daria Snigur (328 WTA), scor 2-0, 6-1, 6-2. Partida a durat aproximativ o oră, iar românca a pierdut numai 3 game-uri.
În drum său spre finală, Ana Bogdan (27 de ani) le-a mai învins pe Dalma Galfi (263 WTA), Viktoria Kuzmova (52 WTA) și Katarzyna Kawa (127 WTA). De celaltă parte, Daria Snigur (17 ani) le-a învins la Dubai pe jucătoarele Yanina Wickmayer şi Kristina Mladenovic.
Mulțumită calificării în ultimul act, Ana Bogdan și-a asigurat un salt de 11 poziții în clasamentul WTA, aflându-se acum pe locul 105, cu 657 de puncte.

Cea mai mare realizare a Anei Bogdan
Finala de la Dubai a fost cea mai importantă din cariera sportivei din România. Așadar, victoria de astăzi a depășit în ierarhia relizărilor sale finala pierdută tot în acest an, la turneul ITF W60 Saint-Gaudens, în fața rusoaicei Anna Kalinskaya.

În clasamentul pentru Turneul Campioanelor, Ana Bogdan a urcat 24 de locuri și se află pe poziția a cincea, cu 140 de puncte. Turneul din Emiratele Arabe Unite a fost dotat cu premii totale în valoare de 100.000 de dolari.

About Author