Categories Baschet

Super apararea campioanei, face diferenta pe final de meci

În cadrul turului secund al Cupei României la baschet masculin, manșa tur, CSM U Oradea campioana țării noastre a primit luni 30 decembrie în Arena Antonio Alexe vizita celor de la SCM U Craiova. La finele unui joc extrem de disputat cu dese schimbări de scor, echipa gază avea să se impună cu scorul de 83-72 (11-20, 31-24, 21-23, 20-5). Disputa a avut multe momente cu un baschet de calitate prestat de echipa din Craiova cu procentaje la aruncările de la mare distanță peste nivelul întreceri, dar și cu un super efort al campionilor de a reveni la conducerea și a se impune. Bihorenii au început în nota ușoară de dominare a atacurilor prin acțiuni individuale, Craiova a revenit în meci datorită aruncărilor de la distanță ale lui Troupe și Diculescu. Watson & con suferă mult în apărare, iar oltenii profită. După primul sfert, tabela arăta o diferență îngrijorătoare.
Sfertul secund începe în aceeași notă de dominare tactică a grupării din Bănie, care pur și simplu, cu noroc, cu știință face diferența. Se ajunge la un uimitor +19 pe tabelă, în favoare oaspeților, lucru rar întâlnit în Arenă, indiferent de numele adversarului. Bihorenii înțeleg repede mesajul, fac un presing sufocant în terenul advers și câștigă două sau trei mingi, revin practic la patru lungimi în spatele Craiovei, care solicită timp de odihnă. Richard este din nou on-fire al organizatorilor, dar apărarea este greu de depășit.
Imediat după pauză, jocul formației campioane începesă arate spre bine, dar Markovic sau Zekovic nu sunt într-o zi dfe grație. Soluția vine de pe bancă, Broussard își face bine treaba și roș-albaștrii revin la conducerea.
Se părea ca lucrurile intră pe făgașul normal, campioana fiind favorita întâlnirii. Dinpăcate din nou o cădere inexplicabilă în apărare în două trei minute face ca orădenii să primescă mult prea ușor multe puncte. Înainte de ultimul sfert, oltenii sunt în avantaj, dar jucând în șase jucători vor avea de siferit la capitolul pregătire fizică. Așa cum era de așteptat, procentajele scad, unii jucători își pierd luciditatea, iar rotația grupării din municipiul de pe Crișul Repede începe să funcționeaze la parametrii normali. Oradea continuă cu dificultate să înscrie punct după punct, dar cu mențiunea că se apără mult mai atent. Diculescu nu mai înscrie lejer de la distanță, Mulumba este anihilat complet de Zekovic sau Markovic, iar Richard continuă să ducă balonul în terenul advers.
Finalul de meci a fost cel care a făcut în cele din urmă diferența, Oradea și-a ridicat mult nivelul apărării, a avut un run de 20-0, ceea ce a făcut în final să fie declarată învingătoare și cu prima șansă la calificarea în Final Four-ul Cupei României, pe care dorește să-l organizeze. O premieră cred în baschetul modern al întrecerii.
Pentru prima dată în acest sezon conducerea CSM U Oradea a luat decizia ca intrarea la acest joc să fie liberă, ceea ce a făcut ca publicul spectator să vină într-un număr destul de mare la sală și ăs e bucure de un spectacol agreabil. În același timp, ei trebuie să înțeleagă că pentru a ajuta echipa și totodată clubul, trebuie să susțină financiar prin contribuția la bilete a acestui adevărat spectacol.
Cei mai buni marcatori ai jocului au fost din nou Richard 20 puncte, Broussard 17, Markovic 15, Barnette 13 de la învingători, respectiv Omari Lumumba 18, Troupe 15, Diculescu 14.

About Author