Categories Handbal

Tomas Ryde si-a prezentat demisia de la nationala feminina

Suedezul Tomas Ryde a renunţat la echipa naţională de handbal feminin, luni, în şedinţa Comisiei Tehnico-Metodice a FRH, la care a participat şi conducerea forului. Antrenorii din Liga Naţională i-au dat vot negativ, iar Consiliul de Administraţie al FRH ar urma să ia decizia finală, votul comisiei fiind consultativ. Cinci antrenori au fost propuşi, între care şi suedezul.

Naţionala de handbal feminin a României a ocupat locul 12 la CM din 2019, la Tokyo, dar a obţinut participarea la turneele preolimpice, datorită locului 4 ocupat la CE din 2018.

Luni a avut loc şedinţa Comisiei Centrale Tehnico-Metodice, Subcomisia senioare, din care fac parte antrenorii echipelor din Liga Naţională, iar alături de aceştia a fost prezentă şi conducerea FRH, inclusiv preşedintele Alexandru Dedu.

Tomas Ryde (foto) şi-a prezentat raportul după participarea la CM 2019, după care mai mulţi antrenori din Liga Naţională au avut comentarii privind plecarea sa de la lot. Suedezul a spus că ”dacă aşa se consideră că e bine pentru handbalul românesc”, va pleca, în condiţiile în care el a venit ”să ajute”.

Preşedintele FRH a întrebat membrii comisiei dacă doresc să continue Tomas Ryde la naţională, iar aceştia au răspuns negativ.

Votul negativ al membrilor comisiei este însă unul consultativ. Ei vor prezenta decizia Consiliului de Administraţie, care va avea ultimul cuvânt.

”Aş dori şi ne-am dori, cred, ca aceste şedinţe să aibă rezultatul dorit, adică să avem un antrenor şi un colectiv tehnic în regulă pentru turneele preolimpice, care sunt foarte aproape, în luna martie. Să avem colectivul tehnic de care avem nevoie”, a declarat, pentru News.ro, antrenorul federal Nicoleta Alexandrescu, ea fiind prezentă la şedinţa de luni.

În cadrul şedinţei au fost şi cinci propuneri pentru postul de selecţioner, iar între acestea s-a aflat şi cea a lui Tomas Ryde.

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, ar urma să discute cu fiecare antrenor propus, care ar accepta această variantă, şi să anunţe o decizie finală.

Şedinţa Consiliului de Administraţie va avea loc în 16 ianuarie.

Turneul preolimpic 3, la care va juca şi România, este programat între 20-22 martie, în Muntenegru. Adversare: Norvegia, Muntenegru şi Coreea de Nord.

About Author