Un nou succes al campioanei fara sa forteze deloc!!!

Un nou succes al campioanei fara sa forteze deloc!!!

În cadrul unei noi runde a Ligii Naționale de baschet masculin, CSM U Oradea campioana României a făcut spectacol sâmbătă 11 ianuarie în Arena Antonio Alexe în fața celor de la SCM Timișoara. Orădenii au reputat un succes fără nicio problemă cu scorul de 90-52 (27-15, 16-13, 27-13, 20-11).
Bihorenii au condus pe tabela de marcaj pe durata celor 40 de minute, fără a se pune nici măcar o secundă problema învingătoarei.
Cu un lot de jucători mult mai valoros și cu un joc de echipă mult mai bine conturat, gruparea locală pur și simplu a făcut unele testa sau improvizații pe final în dauna unui adversar care nu le-a pus nicio problemă.
Este adevărat că un jucător important al bănățenilor, este vorba de Brown s-a accidentat și nu a mai contat în economia partidei.
Una pesta alta o victorie mai mult decât lejeră și a repetiție pozitivă în vederea meciului de miercuri 15 ianuarie de la Craiova, din Cupa României.
Partida a debutat în nota clară de dominare a organizatorilor care au avut din nou în Richard sau Watson cei mai buni oameni de pe parchet, Petrescu fiind pentru prima dată în primul cinci.
Apărarea roș-albaștrilor a avut momente foarte pozitive, abia pe final de sfert, Dragoste cu o aruncare de la distanță a mai salvat onoarea timișorenilor.
În sfertul secund Zekovic sau Markovic au primit mai multe minute pentru a reintra în formă, în timp ce Broussard conducea inteligent fiecare atac.
Tot pe final de sfert, cu o aruncare de la mare distanță Pesakovic a scuturat plasa, iar diferența era deja consistentă. O primă repriză dominată copios de roș-albaștrii.
Imediat după pauză, jocul a scăzut în intensitate, Oradea a alternat momentele cu un baschet calitativ destul de bun cu unul extrem de modest.
De partea cealaltă, fiecare jucător arunca din orice poziție. Numai baschet nu se poate spune că s-a jucat iar despre tactică, a fost trecută în plan secund. Barnette sau Fometescu sunt responsabili cu spectacolul, iar Mirel Dragoste este căpăcit de două ori și este chemat pe bancă.
Ultimul sfert arată o serie de teste pe care le-a făcut Cristian Achim, sper că nici de el înțelese.
Apar pa parchet atât Baciu cât și Zekovic și… Petrescu, acesta din urmă nici el neștiind ce poziție joacă. O echipă cu talie fără constanță.
Fometescu este individualist, iar publicul nu speră decât să vadă spectacol.
Din dorința de a oferi un baschet mai special, sau așa zis baschet agreabil, de fapt meciul a arătat mai rău ca și în curtea școlii…
A fost unul dintre puținele partide în care Șerban Sere președintele clubului a absentat din motive obiective, dar echipa a obținut o nouă victorie clară.
Cei mai buni marcatori ai întâlnirii au fost Barnette 16 puncte, Watson și Richard câte 12 fiecare, de la învingători, respectiv Pesakovic 10, Franklin jr. 8.