Categories Baschet

Campioana se desprinde abia în ultimul sfert și e în finală!!!

În cursul după-amiezii de duminică 9 februarie în Sala Horia Demian din Cluj-Napoca. CSM U Oradea a disputat prima semifinală a Final Four-ului Cupei României la baschet masculin.

Adversară i-a fost echipa Dinamo Știința București. Orădenii fără aportul a doi jucători de bază și anume Valeika și Nicolescu ambii cu probleme medicale. La finele unei partide extrem de echilibrate cu un final extrem de tensionat în cele din urmă, Watson & Co. au reputat o victorie cu scorul de 76-72 (19-20, 15-19, 18-13, 24-20).
Disputa a debutat în ușoara notă de dominare a bihoreanilor care au marcat primii, dar au fost reprede egalați. Markovica dus Oradea la +4 pe tabelă, dar nu au știut gestiona acest avantaj, Dinamo a prins curaj și a venit ei la +4 în oglindă. Sfertul s-a încheiat cu reușita de la distanță a lui Zekovic.
În al doilea sfert, din păcate, bihorenii au avut probleme cu recuperările defensiva, apărarea fiind una modestă în timp ce în faza de atac au suferit mult. Singuri cu panoul, Reljic, Baciu sau Richard au irosit oportunități importante, Cristian Achim se află în fața unei crize de nervi, dar echipa nu arată deloc bine, Intrarea lui Watson a mai animat meciul, arbitrii lasă jocul destul de fizic ceea ce avantajează pe Dinamo, iar roș-albaștrii aleargă mereu după egalare. Jelenic de la distanță nu iartă, iar pe final de sfert, Calenic aruncă cu noroc înscriind.
O primă repriză modestă făcută de CSM în condițiileîn care pot acuza o stare de oboseală acumulată.
Primul atac duăî pauză, este un turnover al dinamoviștilor, replica vine de la Richard care ratează.
Barro îl depășește ușor pe Zekovic și înscrie, este foarte clar, mecanismul campioanei are de suferit. Coș plus liberă suplimentară pentru Barros, on-fire în acele momente. Incredibil, Dinamo se distanțează la o diferență din două cifre, campioana nu are reacție. Markovic cu libera transformaă și Zekovic cu noroc reuc din handicap, Barro are o viteză în plus și e mult mai energic.
C. Achim schimbă, Broussard apare pe parchet și-și face simțită prezența.
Barro confirmă incredibilul procentaj iar Oradea nu găsește antidotul pentru a-l opri. Broussard de la mare distanță scutură plasa, Barnette singur nu are cum rata, timp de odihnă Tudor Costescu. Campioana își ridică nivelul apărării, dar ratează mult prea mult,

Atât Watson cât și Broussard de la distanță. Barnette restabilește egalitatea, 48-48, cu noroc, Gugino punctează.
Cu zece minute înainte de final, cele două formații sunt la egalitatea scor 52-52. Bihorenii încep cu un turnover, Richard din zero grade scutură plasa. La faza imediat următoare, Richard faultează total aiurea… Broussard în forță înscrie, Cane o face la celălalt panou. Broussard aruncă și ratează, pe urmărire cu mult noroc,

Markovic înscrie. Richard înscrie și el, Oradea trece la cârma jocului, au +5 pe tabelă iar disputa e în favoarea lor. Braoussard din nou singur cu panoul nu are cum rata, timp de odihnă solicitat de Tudor Costescu. Zekovic părăsește terenul puțin accidentat,

Markovic ratează libera suplimentară. Barnette duce Oradea la +8 cea mai mare diferență, Jelemic, înscrie două puncte ușoare. Suntem cu ochii pe tabelă, Broussard interceptează impecabil și înscrie, un coș care poate fi decisiv.

Baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede primesc ușor patru puncte consecutive, timp de odihnă solicitat de Cristan Achim. Dinamo vine la o singură posesie, final tensionat de meci.

Coș plus o liberă suplimentară, reușită de Watson, 72-67 arată tabela. Markovic este descalificat pentru cinci greșeli personale,

Masters înscrie ambele tentative de la linia de libere, Barnette scapă mingea din mână,

Dinamo înscrie, 72-71 arată tabela, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Achim schimbă schema și trăiește periculos. Watson acțiune personală și scutură plasa. Zekovic ajunge la linia de libere, și înscrie ambele tentative, arbitrii penlizează intervenția lui Barnette cu trei libere. În final, Oradea câștigă meritat și vor juca luni de la ora 19,00 marea finală, a patra consecutiv.

Cei mai buni marcatori ai învingătorilor au fost Zekovic 16 puncte, Broussard 13, Markovic 12 puncte.

About Author