Categories Polo

Orădenii cedează și în manșa retur

Vicecampioana României la polo pe apă masculin, CSM Oradea a fost învinsă de Circolo Canotieri Ortigia, scor 13-8, în manșa a 2-a din semifinalele LEN EuroCup – ediția 2019/20. Partida a avut loc miercuri (04.03), la Siracusa, Italia și a fost transmisă în direct pe pagina de facebook a gazdelor. Pe reprize: 2-0, 5-2, 2-2, 4-4.

Partida a demarat dificil pentru orădeni în faza de atac. Jocul a fost echilibrat chiar dacă gazdele au marcat în minutul 2. Ortigia conducea cu 2-0 la prima pauză. Diferența a crescut în secvența a 2-a, Alex Popoviciu și Vlad Dragomirescu marcând pentru CSM. Scorul la jumătatea partidei a fost de 7-2.

Silvian Colodrovschi a marcat primul gol în secvența a 3-a, dar italienii au reacționat și s-au desprins la 9-3. Vlad Georgescu a punctat pe finalul acestei perioade de joc pentru a reduce din deficit. Colodrovschi a mai punctat o date în debutul secvenței decisive, însă gazdele au reacționat și au punctat de trei ori în succesiune. Roland Szabo, Yusuke Inaba și Alex Popoviciu au marcat pentru CSM pe finalul meciului, însă gazdele au înscris ultimul gol.

În tur, la Oradea, Ortigia a învins cu scorul de 10-4. Așadar, reprezentanta Italiei s-a calificat în finală după 23-12 la general.

Aceasta a fost a 2-a prezență în careul de ași al LEN EuroCup pentru CSM Oradea.

Competițiile de club la polo se vor întrerupe pentru a face loc pregătirii și participării la turneul preolimpic de calificare. România va lua parte la acest eveniment, găzduit la Rotterdam, între 21 și 29 martie. Trei jucători de la CSM Oradea sunt convocați pentru această acțiune – Vlad Georgescu, Silvian Colodrovschi și Vlad Dragomirescu.

About Author