Cupa Bihorului la box continuă tradiția

Ediția din acest an a Cupei Bihorul a unit în jurul ei instituții de cultură și educație, foști sportivi și alți pasionați ai sportului cu mănuși. Cupa Bihorul la box reînvie tradiția! Tradiția Cupei Bihorul se leagă de tradiția bihoreană- portul popular bihorean, jocul de Bihor.

Membrii ansamblului folcloric Dansatorii din Botean au participat la Cupa Bihorul. S-a creat astfel o punte de legătură între tradiția boxului bihorean și Sub coordonarea d-nei Aurelia Sălăjan, copiii și tinerii cu vârste între 3 și 22 de au prezentat o suită de jocuri de Bihor.

Organizator: secția box a CS Crișul Oradea, prin antrenorul emerit Miklos Mihai “Scopul principal al acestei competiții a fost verificarea stadiului de pregătire al boxerilor înainte de Campionatul Național de juniori 6-12.04.2020. Competiţia rămâne mijlocul numărul unu de evaluare a performanţei sportive. Mulţumim cluburilor care au fost prezente la gala noastră de box”

Cluburi participante: Ungaria, LPS Banatul Timișoara, CSM Timișoara AS Univers Uluj, Universitatea Cluj, CSM Zalău, CSS Hunedoara, CS Vointa SM, AS Dacia Orăștie, AS Olimpia Căuaș, CS Gym Mar Strong Oradea, CS Mănuşa de Aur Holod, CS Girișu de Criș, CS Crisul Oradea

SUPERVIZOR: Morovan Vasile (Cluj), arbitru A.I.B.A și arbitru de box profesionist WBC, vicepreședintele Colegiului Central de Arbitri din Cadrul Federației Române de Box ”Competiția organizată în Oradea a fost un succes sportiv prin calitatea meciurilor și consistența participării. Prin reluarea Cupei Bihorul după o pauză de 5 ani, Oradea readuce în prim plan boxul bihorean. Boxul din nord-vestul României este unul valoros şi avem mari speranţe pentru viitor”

ARBITRI-JUDECĂTORI: Balaj Alexandru, Coneru Alexandru, Pleș Radu, Dinu Toia Dinu, Vârgă Ovidiu, Seica Adrian, Sferle Claudiu, Ambro Alina, Colompar Nicolaie, Lazor Adrian, Macaru Rareș, Pleș Mirela, Sonea Laura, Știop Șerban, Torj Ionuț

Invitați de onoare:
Boxerul profesionist bihorean Alexandru Jur, deținător al centurii European Boxing Union (EBU)
Luptătorul de K1, bihoreanul Maxim Adrian multiplu campion național

Conducerea Federației Române de Box a emis o diplomă de merit pentru antrenorul emerit Miklos Mihai în semn de recunoaștere a activității acestuia. Diploma a fost înmânată în cadru festiv de către dl.prof. Stoica Alexandru, directorul Liceului Don Orione.

Foto: ebihoreanul.ro

About Author