Categories Fotbal

Barajul dintre Islanda și România, fără spectatori

România urmează să înfrunte Islanda, în deplasare, într-un meci care contează pentru calificarea la EURO 2020. Programată pe 26 martie, partida ar putea fi anulată din pricina epidemiei de coronavirus.

Preşedintele Federaţiei Islandeze de Fotbal, Gudni Bergsson, a afirmat că se analizează posibilitatea de a a disputa partida cu porţile închise: „Luăm în considerare să jucăm fără spectatori meciul cu România, din 26 martie. Luni, avem o întâlnire pe tema deciziilor pe care le putem lua legate de coronavirus. În prezent, nu excludem nicio variantă. Monitorizăm dezvoltarea situaţiei în Islanda şi în Europa.

Suntem conectaţi la deciziile autorităţilor, iar în funcţie de felul cum vor evolua lucrurile în zilele următoare vom adopta hotărârea cea mai potrivită. Ar fi o situaţie neplăcută pentru fani ca ei să nu aibă acces în stadion. Probabil pentru România ar fi un avantaj să joace fără suporteri în tribune, dar înainte de orice importantă e siguranţa oamenilor”, a declarat oficialul, potrivit „Gazeta Sporturilor”.

În ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus, până la această oră, se ştie despre 50 de cazuri. Cele mai multe situaţii sunt reprezentate de persoane, care au venit din vacanţe petrecute ori în nordul Italiei, ori în Austria, însă, sâmbătă, s-au constat primele cazuri de îmbolnăvire la persoane care nu au părăsit ţara. Cu toate că autorităţile din Islanda nu au amânat evenimente publice,oamenii sunt sfătuiţi să evite adunările numeroase.

„Nu înseamnă că interzicem evenimentele publice, dar nu putem evita să spunem că se aproprie momentul în care o vom face. Şi vom folosi această metodă. Interzicerea acestor eveniment este probabil una dintre cele mai eficiente metode de a opri virusul să se răspândească. Şi trebuie s-o aplicăm corect şi în cel mai eficient mod posibil. Nu am ajuns în această situaţie, dar credem că la un moment dat vom merge pe acest drum”, a conchis oficialul. Dacă România va învinge Islanda, va înfrunta Bulgaria sau Ungaria, pe 31 martie, ambele fiind în deplasare. În cazul în care va trece şi de acest baraj, România va fi în Grupa C, alături de Olanda, Ucraina şi Austria şi, dacă va ajunge acolo, meciurile vor fi Austria – România (14 iunie, Arena Naţională), Ucraina – România (18 iunie, Arena Naţională) şi Romania – Olanda (22 iunie, Amsterdam).

About Author