INCREDIBIL. Un paradox de neimaginat în urmă cu două luni

O echipă de fotbal din Wuhan, orașul considerat a fi epicentrul actualei pandemii de Covid-19, a rămas blocată aproape o lună și jumătate în Spania, unde venise să-și desfășoare sezonul de pregătire competițională. Acum, când boala se răspândește rapid în Europa, Wuhan Zall se grăbește să se repatrieze.
Echipa Wuhan Zall a venit din ianuarie, dar nu a mai putut pleca acasă, pentru că între timp, China a impus restricții și a devenit o țară închisă. Acum, că situația se înrăutățește în Spania, dar se ameliorează în China, fotbaliștii își grăbesc plecarea spre țara natală, relatează Digi24.

Inițial, echipa trebuia să plece din Spania la mijlocul lunii februarie, dar și-a prelungit șederea într-o regiune din sudul țării până cel puțin la sfârșitul lunii martie. Planurile s-au schimbat săptămâna aceasta, după ce cazurile de îmbolnăvire din Spania și în general din Europa au cunoscut o creștere exponențială.

„Lucrurile merg bine, acolo, în China, acum”, a declarat sâmbătă José González, antrenorul spaniol al echipei din Wuhan. „Cel mai probabil, liga chineză va începe în mai. Va trebui să intrăm în carantină când ajungem, deci cu cât plecăm mai repede, cu atât mai bine”, a explicat antrenorul.

About Author