Inevitabilul s-a produs. Jocurile Olimpice au fost amânate

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis să amâne Jocurile Olimpice de vară 2020 de la Tokyo din cauza pandemiei de coronavirus, a spus Dick Pound, membru al CIO, pentru USA Today.

„Pe baza informaţiilor pe care CIO le are, amânarea a fost decisă. Paşii următori nu au fost deocamdată determinaţi, dar Jocurile nu vor începe pe 24 iulie, asta ştiu. Le vom lua etapă cu etapă şi trebuie să facem faţă tuturor provocărilor pe care le presupune amânarea, care sunt imense”, a afirmat Pound, într-un interviu telefonic.

În ciuda numeroaselor apeluri la amânarea competiţiei, lansate de câteva zile de sportivi şi de comitetele naţionale olimpice, CIO a aşteptat până duminică pentru a menţiona în premieră o posibilă amânare a JO de la Tokyo, care ar urma să înceapă pe 24 iulie, potrivit Agerpres.

Luni, premierul japonez Shinzo Abe a recunoscut că amânarea „ar putea deveni inevitabilă” în condiţiile pandemiei de coronavirus.

Canada, Norvegia şi Australia au anunţat deja că nu vor trimite sportivi la JO de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie – 9 august.

About Author