Nadia Comăneci: Devenim creativi în aceste momente dificile

Nadia Comăneci (58 de ani) a explicat pentru Libertatea cum îşi petrece timpul în Statele Unite ale Americii, într-o perioadă în care coronavirusul a urcat SUA pe locul trei mondial la numărul de îmbolnăviri. În acest context, „Zeiţa de la Montreal” a mărturisit că îi este teamă de răspândirea virusului ucigaş.

În plină expansiune a coronavirusului la nivel planetar, Nadia Comăneci a declarat pentru Libertatea că este bine şi că încearcă să fie activă, atât ea, cât şi familia ei, în măsura în care respectă ordinele autorităţilor.

„Suntem ca toată lumea, cu responsabilitatea de a evita contactul cu cei din jur. Încercăm să fim activi cum putem”, a început să povestească una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX, care locuieşte în Oklahoma City. „Zeiţa de la Montreal” a vorbit apoi despre modul în care americanii fac mişcare, afirmând că nu este interzis să te plimbi în parc, dacă respecţi distanţa de doi metri faţă de ceilalţi

„Este OK să ieşi în parc sau să mergi cu bicicleta, dar trebuie să se respecte distanţa de doi metri faţă de ceilalţi ca să nu se răspândească virusul. Depinde şi de oraş sau de stat”, a explicat Nadia Comăneci.

„Oricum, cam fiecare are acasă un aparat gen bicicletă sau o bandă de mers. Devenim creativi. Mişcarea este foarte importantă la sănătate”, a adăugat fosta mare gimnastă. Peste 44.000 de cazuri s-au înregistrat în Statele Unite până la acest moment, conform datelor oficiale furnizate de autorităţi, dar numărul evoluează uluitor de rapid de la o zi la alta.

„Desigur. De răspândire. De aceea încercăm să ne facem partea noastră de responsabilitate”. După aceea, fosta mare gimnastă şi-a spus păsul: „Sala noastră de gimnastică este închisă pentru public. Este închisă de două săptămâni şi va rămâne închisă pe o durată nedeterminată”. Şi a completat: „Cam tot este închis, în afară de farmacii şi de alimentare”.

Eu şi soţul meu, Bart, fiind proprietari ai sălii de gimnastică, o mai deschidem şi o închidem doar pentru noi. Nadia Comăneci, pentru Libertatea: Întrebată cum procedează cu mâncarea, în actualele condiţii, Nadia Comăneci a răspuns: „Aici se comandă mâncare pe aplicaţii. Apoi, fie se trimite mâncarea acasă, fie este un loc amenajat special în „parking lot” (locul de parcare), unde stai în maşină şi ei vin şi îţi fac livrarea, fie mergi tu personal”. „Sunt anumite ore speciale pentru vârste diferite”, a mai afirmat fosta gimnastă pentru Libertatea.

Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961 în Oneşti, judeţul Bacău şi a început gimnastica la şase ani, cu antrenorii Martha şi Bela Karoly, care ulterior au emigrat în Statele Unite ale Americii. În palmaresul Nadiei Comăneci se regăsesc cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Mondiale şi nouă de aur la Europene, a informat Agerpres.

Nadia Comăneci la Montreal, în 1976 A fost supranumită ”Zeiţa de la Montreal” după ce, la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, a obţinut titlul olimpic absolut, cucerind trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), una de bronz (sol) şi argint cu echipa. La Montreal 1976, Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă din istorie căreia i s-a acordat nota 10 într-un concurs (de 7 ori).

Nadia Comăneci este căsătorită cu fostul gimnast Bart Conner şi are un băiat, Dylan, născut pe 3 iunie 2006.

About Author