Categories Tenis

Cândva legitimată la Voința Oradea, își descrie viața personală

Pot sa spun ca viata mea s-a bazat pe calatorii, schimbari si sport. La varsta de 3 ani, cand parintii mei decideau ca vor divorta, mama a hotarat sa ne mutam in Spania. Calatoriile mele spre Romania erau foarte rare. Așa a început confesiunea Ioana Roșca (foto), un nume care nu spune multe orădenilor și nu numai.

Mi-am inceput studiile in Barcelona, apoi am continuat in Bilbao iar dupa aceea in Romania (Oradea, Medias, Craiova). Actualmente sunt in ultimul meu an de master la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Craiova, cu specializarea Fitness.

Am inceput tenisul la varsta de 8 ani in Spania, mai mult ca un hobby dupa care s-a transformat intr-o cariera. A fost legitimată la CS Voința Oradea unde a lucrat cu mai mulți antrenori, dar cel care și-a pus amprenta asupra ascensiunii ei a fost Ionuț Hodișan.

La varsta de 22 de ani mi-am atins cele mai bune clasamente in circuitul WTA (379 individual si 270 dublu). De-a lungul anilor ma pot lauda cu multiple titluri si participari la competitii importante : Europene individuale si pe echipe, Jocurile Olimpice de Juniori, cele 4 Grand Slamuri + titlul de la Roland Garros dublu, Campionate Nationale, Campionatul Mondial pe echipe, WTA-ul de la Bucuresti, etc .

Sunt o persoana careia ii place sa rada, sa fie activa, imi place natura si linistea. De asemenea ma pasioneaza makeup-ul, fotografia, desenul si muzica.

Momentan locuiesc in Madrid, Spania, unde joc pentru echipa Clubului de Tenis Chamartin . Unul din cele mai mari si importante cluburi din Spania locul ( 2 pe tara la Campionatul National). De asemenea se antreneaza si alti mari jucatori precum Fernando Verdasco , Feliciano Lopez .

In general lumea considera ca oamenii care joaca tenis sunt foarte bogati, intr-o mare parte asa este, dar mai suntem jucatori care ne confruntam cu probleme financiare, care nu ne permitem sa platim un antrenor full time. Pentru mine au fost probleme financiare pentru a practica acest sport, uneori a fost mai usor, alteori mai greu. Sigur, multi m-au intrebat “daca asa greu te descurci cu banii sa practici tenis, de ce mai continui si nu alegi sa faci altceva?”

Trebuie sa recunosc ca este o intrebare buna, dar cu totii ne dorim sa ne indeplinim visurile, telurile. Al meu este sa joc tenis, sa ajung cea mai buna versiune a mea si daca intr-o zi as crede ca nu am ce sa mai imbunatatesc, atunci m-as gandi la alta activitate.

La inceputul anului 2017 am suferit o accidentare grava. Nu eram sigura daca mai pot reveni in circuit. Dupa un an de recuperare si antrenament am reusit sa joc primul meu turneu de 15.000$ ITF in Monastir unde am ajuns in finala si atunci am stiut ca locul meu este pe terenul de tenis.

Alte lucruri despre mine: timp de 2 ani am lucrat ca si chelnerita , calatoresc singura la turnee de la varsta de 18 ani, am fost pe toate continentele lumii, am 8 tatuaje, am doi caini: Hera (Amtaff) si Kazi (Bulldog Francez), nu am o culoare sau mancare preferata, iar orasul meu preferat este Amsterdam.

About Author