Sportivii austrieci revin în forță la antrenamente

Peste 600 de sportivi de elită au revenit la antrenamente în cele şapte centre olimpie de pregătire din Austria, după cinci săptămâni de la închiderea acestora din cauza pandemiei de coronavirus.

Oficialii forului austriac au menţionat că unele dintre măsurile obligatorii de prevenție din timpul antrenamentelor vor fi menţinerea distanţei de 2 metri în timpul pregătirilor şi asigurarea unui spaţiu minim de 20 de metri pătraţi pentru fiecare sportiv în spaţiile închise.

Comitetul Olimpic Austriac a primit 10.000 de măşti din partea Comitetului Olimpic Chinez. Acestea au fost deja distribuite către șapte centre olimpice austriece, la Dornbirn, Innsbruck, Klagenfurt, Linz, Salzburg-Rif, St. Pölten şi Viena.

”Mulţumim Comitetului Olimpic Chinez pentru ajutorul generos. Aveam deja o bună colaborare împreună, de exemplu prin împărtăşirea cunoştinţelor noastre despre sporturile de iarnă, în perspectiva Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, de la Beijing”, a spus preşedintele Comitetului Olimpic din Austria, Karl Stoss.

Austria înregistrează o scădere constantă a numărului de persoane infectate cu coronavirus. Vârful a fost pe 26 martie – 1321 persoane. Pe 20 aprilie, au fost depistate 46 de persoane.

About Author