Categories Fotbal

Nelu Tătaru: Nu, la reluarea fotbalului nu ne gândim

liga2.ro

Sportul nu reprezintă o prioritate în momentul de față, când pandemia de coronavirus continuă să facă victime. Sunt șanse mari ca pauza să se prelungească și după începutul lunii iunie, atunci când se credea că reluarea întrecerilor din fotbalul românesc ar putea avea loc. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru (foto), a confirmat acest lucru luni, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

În momentul de față, toate discuțiile care se poartă, cu referire la remedierea problemelor, privesc în primul rând sistemul medical și deschiderea anumitor sectoare de muncă. ”Nu, la reluare nu ne gândim. Ne gândim la locurile de muncă, la deschiderea unor anumite spaţii, dar nu la adunările cu număr mare de oameni”, a declarat Nelu Tătaru pentru Digi 24.

Justin Ștefan întărește ipoteza: ”Nu a pretins nimeni să reluăm direct competiţia sportivă. Scenariul poate să sufere modificări”
La scurt timp de la declarație, a venit și replica secretarului general al LPF, Justin Ștefan, care a declarat că statul trebuie acopere toate pierderile care apar din cauza acestei situații. Liga (LPF) va rămâne în contact cu Ministerul Sănătății pentru găsirea unei date realiste.

”Dacă statul va bloca reluarea Ligii 1, procedând altfel decât o vor face alte ţări, sunt convins că se va gândi şi la compensarea pierderilor economice ale fotbalului şi va găsi soluţii. Altfel, consider că ne jucam cu cuvintele. Joaca asta e bună în zona de ficţiune, dar nu când poţi crea prejudicii majore unor actori privaţi. Rămân la părerea că nu vor proceda altfel decât o vor face alte ţări. Dacă în alte ţări se va juca, se va juca şi la noi. Vom deschide un dialog cu Ministerul Sănătăţii în perioada următoare pe tema asta.

Vom relua campionatul doar dacă suntem convinşi că măsurile de protecţie sunt suficiente pentru protejarea sănătăţii participanţilor. Trebuie să facem distincţie între competiţie sportivă cu public şi fără public. Nu a pretins nimeni să reluăm direct competiţia sportivă. Avem un scenariu cu data de începere la 5 iunie. Ca orice scenariu, el poate suferi modificări”, a declarat Justin Ştefan, citat de Fanatik.

FRF a anunțat, pe site-ul oficial, pe 15 aprilie, că a decis crearea unui Grup de Lucru pentru a identifica modificările și completările necesare pentru ROAF și RSTJF. Din acesta fac parte reprezentanți din cadrul FRF, LPF, AFAN, reprezentați ai echipelor din eșaloanele doi și trei, futsal și fotbal feminin din Comitetul Executiv FRF. Se are în vedere găsirea unor variante fezabile cu privire la modul în care s-ar putea relua campionatele.

”Obiectivul este să se reia competițiile și sezonul să se încheie pe teren, chiar dacă acesta va fi prelungit. Astfel, se dorește crearea unui concept unitar dedicat disputării meciurilor, cu un număr minim de persoane implicate în organizare și cu un timp minim de implicare pentru acestea, de la responsabilii pentru buna desfășurare a meciului, până la reprezentanții media. De asemenea, se va stabili și un protocol medical care să fie respectat de toate cluburile angrenate în competiție.

Federația Română de Fotbal reiterează apelul la solidaritate pentru toți cei implicați în fenomenul fotbalistic. E nevoie de unitate și responsabiliate în interesul fotbalului, al cluburilor, al jucătorilor, al spectatorilor și al partenerilor comerciali”, sună o parte din comunicatul emis de FRF.

LPF a anunțat când s-ar putea relua campionatul Ligii 1 și noul termen pentru obținerea licenței. ”Obiectivul principal e disputarea tuturor meciurilor”. Propunerea va fi făcută în CEx al FRF. Care e situația actuală din Liga 2 și Liga 3

FRF, LPF și AFAN,** apel la solidaritate la adresa tuturor tuturor celor implicați în fotbalul românesc

About Author