Haos total în Formula 1

Un nou sezon de Formula 1 este în “pole position” şi se pregăteşte de start în acest weekend la Melbourne. Însă, la fel ca tot sportul mondial în aceste zile, Marele Circ este sub ameninţarea coronavirusului.

„În urma declaraţiilor preşedintelui care vizează interzicerea evenimentelor majore până cel puţin la jumătatea lunii iulie şi menţinerea spaţiului Schengen închis până la o notificare suplimentară, precum şi a deciziilor recente anunţate de guvernul francez pentru a combate răspândirea Covid-19, organizatorii Marelui Premiu al Franţei au decis că este imposibil să se mai desfășoare această cursă la data stabilită”, se arată în comunicat.

Din ultimele informaţii, se pare că prima cursă a sezonului va fi programată în Austria, pe Red Bull Ring, pe data 5 iulie, cel mai probabil fără spectatori.

Cursele care au fost anulate până acum:
Australia
Bahrain
Vietnam
China
Olanda
Spania
Azerbaidjan
Canada
Monaco
Franţa

Iubitorii curselor de Formula 1 vor mai avea ceva de așteptat până la prima cursă din acest sezon. Federația Internațională de Automobilism a anunțat că și următoarele trei Mari Premii: Olanda, Spania și Monaco au fost anulate din cauza coronavirus.

About Author