Super Rugby Aotearoa, cu public numeros privitor

Publicul va fi autorizat pe stadioanele din Noua Zeelandă începând de sâmbătă, cu ocazia reluării turneului Super Rugby în versiunea sa redusă, au anunţat luni organizatorii, subliniind că este vorba de o premieră mondială, informează AFP.

„Super Rugby Aotearoa va fi prima competiţie profesionistă de rugby din lume care va permite revenirea masivă a suporterilor, de la debutul pandemiei de coronavirus, atunci când se va relua, sâmbătă la Dunedin”, a indicat Federaţia neozeelandeză de rugby într-un comunicat.

Acest campionat este o versiune restrânsă a Super Rugby, turneul care opune echipe din Noua Zeelandă, Australia, Africa de Sud, Argentina şi Japonia, oprit în luna martie după declanşarea crizei sanitare globale.
Advertisement

La Super Rugby Aotearoa vor participa doar cele cinci francize neozeelandeze şi se doreşte un substitut temporar pentru competiţia multinaţională.

Turneul va debuta sâmbătă seara la Dunedin, pe insula sudică a Noii Zeelande, între echipa locală Highlanders şi formaţia Chiefs din Hamilton. Duminică, Auckland Blues o va înfrunta pe Wellington Hurricanes, pe arena Eden Park.

Numeroase competiţii sportive s-au reluat între timp în lume, însă majoritatea se desfăşoară cu porţile închis sau cu un număr limitat de spectatori.

„Suntem incredibil de mândri şi de recunoscători să fim prima competiţie sportivă profesionistă din lume în poziţia de a permite echipelor noastre să joace din nou în faţa fanilor lor”, a declarat preşedintele Federaţiei de rugby din Noua Zeelandă, Mark Robinson.

Campionatul Super Rugby Aotearoa trebuia să se dispute inţial cu porţile închise, însă guvernul neozeelandez a anunţat luni ridicarea restricţiilor în ţară, graţie succesului înregistrat în lupta împotriva Covid-19.

Autorităţile de la Wellington au anunţat că Noua Zeelandă nu mai are niciun în prezent caz activ de coronavirus, după ce a înregistrat începând din luna martie 1.154 de infectări cu Covid-19 şi 23 de decese, transmite Agerpres.

About Author