Ionuț Stroe vine cu lămuriri în privința viitorului sportului

Ionuț Stroe (foto), ministrul Tineretului și Sportului din România a decis să iasă public cu o postare lămuritoare:

Sportul este esențial pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

Am traversat împreună o prea lungă perioadă în care am fost nevoiți să adaptăm stilul nostru de a face sport la realitatea pandemiei. Nu doar sportivii profesioniști au fost afectați de efectele ei, ci fiecare dintre noi a trebuit să facă sacrificii pentru prevenirea răspândirii virusului, fie că obișnuiam să mergem de câteva ori pe săptămână la sală sau că jucam minifotbal cu prietenii în weekend.

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat peste 200 de infectări noi cu coronavirus, iar 11 persoane și-au pierdut viața. În paralel, la televizor și pe Facebook s-au reactivat demagogii de carieră, care au impresia că virusul va dispărea prin magie. Sunt foarte mulți „doctori” de ocazie în politica din România, dar foarte puțini dintre ei sunt, de fapt, medici.

În domeniul sportului, una dintre măsurile importante adoptate începând cu 15 iunie este redeschiderea sălilor de fitness. E o veste îmbucurătoare pentru mulți fani ai sportului, inclusiv pentru mine. Câteva voci, însă, se declară nemulțumite de faptul că nu vor putea face și duș după efortul fizic din sală. Această măsură de prevenție este foarte importantă. Problema nu o constituie apa sau săpunul, ci spațiul închis al dușului, un spațiu propice răspândirii coronavirusului, precum și traficul și aglomerația care se creează la coada pentru două-trei cabine. Ținând cont de acest lucru, va trebui ca noi, toți cei care mergem la sală, să păstrăm dușul pentru acasă, pentru o perioadă, până va trece pericolul. Kind reminder: igiena personală este foarte importantă. Și era foarte importantă și înainte de coronavirus, apropo.

Am traversat această criză împreună. În cazurile fericite, împreună a însemnat și în persoană, avându-i alături pe cei dragi. Din păcate, mulți nu și-au văzut familiile o foarte lungă perioadă. Nu și-au vizitat părinții. Nu au stat la masă împreună de Sărbători.

România a înregistrat de 10 ori mai puține decese decât au fost în Belgia și de 8 ori mai puține decât în Anglia, Spania și Italia. Asta pentru că am fost înțelepți și am prevenit.

Indiferent de măsurile adoptate de autorități în baza recomandărilor medicilor specialiști, responsabilitatea aparține fiecăruia dintre noi.

About Author