Categories Alte sporturi

Faceți exerciții fizice, vă ajută să preveniți Covid -19

Zhen Yan, profesor la Universitatea din Virginia (Statele Unite ale Americii), a descoperit că există o legătură între exercițiile fizice și vindecarea de COVID-19. Acesta a prezentat rezultatele unui studiu care poate contribui enorm la câştigarea luptei cu pandemia cauzată de noul coronavirus.

Sportul, o armă eficientă în lupta împotriva COVID-19. Studiile dovedesc importanța exercițiilor fizice în prevenirea infectării cu noul coronavirus. Sportul, o armă eficientă în lupta împotriva COVID-19. Studiile dovedesc importanța exercițiilor fizice în prevenirea infectării cu noul coronavirus

Studiul realizat de profesorul Zhen Yan privind motivele pentru care unii trec peste COVID-19, fie fără simptome, fie cu forme uşoare ale bolii, în timp ce alţii ajung la spital sau chiar la Terapie Intensivă, a scos la iveală o descoperire foarte importantă.

Concret, Zhen Yan a aflat că un antioxidant numit „Extracellular superoxide dismutase (EcSOD) joacă un rol crucial în combaterea COVID-ului! Acest antioxidant se eliberează în corp, în mod natural, în timpul exerciţiilor fizice.

Mai întâi, în muşchi, iar apoi, în urma circulaţiei sângelui, se „lipeşte de organele noastre vitale. Când un individ se angrenează în exerciţii fizice, în corp se eliberează cantităţi mai mari de EcSOD, citează adevarul.ro.

Profesorul Zhen Yan a explicat cum acest antioxidant ne ajută în lupta cu COVID-19. Pe scurt, el previne sau reduce drastic riscul apariţiei sindromului ARDS, care afectează grav sistemul respirator, şi care se numără printre consecinţele grave ale bolii COVID-19.

Sindromul ARDS a fost identificat ca fiind una dintre principalele cauze ale decesului printre bolnavii de COVID-19. Ceea ce nu e tocmai surprinzător, fiindcă oamenii de ştiinţă aveau deja date, chiar înainte de pandemie, potrivit cărora 45 la sută dintre cei cu sindromul ARDS mureau.

Exerciţiile fizice favorizează producerea acelui antioxidant-minune, EcSOD, care, la rândul său, reduce riscul apariţiei sindromului ARDS.

Şi chiar şi o singură şedinţă de antrenament fizic poate îmbunătăţi eliberarea EcSOD în corp!

Iar cu cât un individ are o masă musculară mai dezvoltată, ceea ce se obţine prin antrenamente regulate cu greutăţi, nivelul antioxidantului EcSOD existent în corp creşte.

Având aceste date, profesorul Zhen Yan sfătuieşte lumea să facă sport. „De multe ori, spunem că sportul e un medicament. Chiar dacă, în continuare, aflăm lucruri noi despre beneficiile obţinute prin exerciţii făcute, în mod regulat, nu e nevoie să aşteptăm până vom afla totul. Prin activităţi sportive, putem beneficia de efectele pozitive ale antrenamentelor fizice, despre care deja avem date concrete, a explicat profesorul Zhen Yan,

About Author