Categories Tenis

Fără Cupa Davis și Fed Cup în 2020

Cupa Davis şi Fed Cup au fost reprogramate pentru anul 2021, a anunţat ITF. Finala Cupei Davis trebuia să aibă loc la Madrid în perioada 23-29 noiembrie.

Noul format al Fed Cup cu 12 echipe trebuia să aibă loc în perioada 14-19 aprilie, însă au fost reprogramate pentru 13-18 aprilie 2021.

România urmează să întâlnească Italia în play-off-ul competiţiei. Duelul trebuia să aibă loc pe 17 şi 18 aprilie la Cluj, iar câştigătoarea să joace în Grupa Mondială a Fed Cup din 2021.

Meciul cu Italia a fost reprogramat pentru 2021, competiţia urmând să revină la formatul anual din 2022.

„Este o mare dezamăgire pentru noi toţi că finala Cupei Davis nu va avea loc în 2020″, a declarat Gerard Pique, jucătorul celor de la FC Barcelona, care face parte din grupul de investiţii Kosmos care finanţează competiţia.

„Nu ştiu cum va evolua situaţia în fiecare ţară calificată sau dacă restricţiile din Spania vor dispărea, astfel că este imposibil de prezis situaţia din noiembrie şi să putem garanta siguranţa celor care vin la Madrid” a mai spus Pique.

Astfel, turneul la care vor participa 18 echipe va avea loc începând cu 22 noiembrie 2021.

Tot tenisul profesionist a fost oprit după ce pandemia de coronavirus a lovit Europa. Roland Garros a fost mutat în septembrie, în timp ce Wimbledon a fost anulat pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial.

About Author