Categories Tenis

Novak Djokovic le răspunde contestatarilor după Adria Tour

Sârbul Novak Djokovic, numărul 1 ATP, a scăpat de virusul SARS-CoV-2, dar a răbufnit la adresa contestatarilor săi.

Novak Djokovic, organizatorul turneului demonstrativ de tenis Adria Tour, în urma căruia s-au infectat mai mulți tenismeni și spectatori, a scăpat de Covid-19. Liderul ATP a terminat perioada de izolare de 14 zile și a reluat antrenamentele, dar a avut o nouă reacție în presa sârbă vizavi de turneul amical pe care îl organizează și pentru care a fost blamat, Adria Tour.

„Tot ce am văzut la adresa mea în ultimul timp a fost nemilos, niște critici foarte grave. Mi se pare evident că totul face parte dintr-o strategie, un fel de vânătoare de vrăjitoare, cu mine în rolul personajului negativ. E clar că întotdeauna când se întâmplă ceva e căutată o victimă celebră, una pe care să pice toată vina”, a declarat Djokovic pentru Sportski Zurnal.

Mai mult, Novak Djokovic pare că va lipsi de la US Open, însă a dat garanții cu privire la participarea sa la Roland Garros. Pentru a fi apt de joc pe zgura pariziană, tenismenul sârb va evolua înainte în cadrul întrecerilor de la Madrid și Roma.

Despre scandalul Adria Tour a vorbit și tenismenul Horia Tecău. „ Sincer, mi-a plăcut ideea, aș fi vrut ca evenimentul să se încheie curat, pentru a se demonstra că se poate relua o activitate sportivă, cu norme. Îmi doream să se demonstreze că se revine la o normalitate. Cred că acolo s-a întâmplat un pic prea devreme, prea mult.

Cred că sunt niște măsuri care trebuie luate, pentru a se relua activitatea. Mi-a plăcut atitudinea lor, noi iubim sportul, vrem să facem sport, suntem tineri, suntem sănătoși, reluăm viața.. Dar când tragi linie și apar cazuri acolo, poate nu au respectat normele. Când organizezi un astfel de eveniment, cu public, atitudinea este să oferim lumii spectacol, vrem să reluăm viața normală. Dar, cu un asffel de rezultat este afectat tot circuitul.

În acest moment, fără informații, fără cunoștințe, vaccinarea nu este o opțiune pentru mine. Nu aș participa la următorul Grand Slam dacă mi s-ar impune asta. Dacă nu știu că este un test ok, că nu sunt efecte secundare”, a declarat Horia Tecău, la Pro TV.

About Author