Elisabeta Lipă, a inaugurat Alea Mâini de aur!!!

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a participat astăzi, 23 iulie, la inaugurarea “Aleii Mâini de Aur” din cadrul CSN Snagov, alături de vice-premierul Raluca Turcan, Președintele COSR, Mihai Covaliu, multipla campioană și Președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, și Ambasadorul Japoniei la București, Hitoshi Noda.
“Aleea Mâini de Aur” a fost gândită ca o formă de respect pentru toate generațiile de sportivi care au reprezentat canotajul, medaliați la Jocurile Olimpice. Cea mai valoroasă canotoare a secolului XX, primul sportiv din canotaj care a cucerit 8 medalii olimpice, dintre care 5 de aur, Elisabeta Lipă, a fost chiar cea care a inaugurat aleea olimpică, lăsându-și, simbolic, amprenta mâinilor pe acest “walk of fame” al campionilor României.
“Am avut cu toții parte astăzi de momente emoționante la această ceremonie de celebrare a sportivilor de la canotaj. Evenimentul a fost unul de mare însemnătate atât pentru Elisabeta Lipă, un simbol al canotajului românesc, dar și pentru toți cei care se antrenează în baza sportivă de la Snagov în contextul pandemiei și a amânării Jocurilor Olimpice. Îi felicit pe canotori pentru disciplina și dedicarea de care dau dovadă și sunt sigur că eforturile lor se vor reflecta în rezultatele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.”, a declarat Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului.

About Author