Categories Baschet

Șerban Sere: Față de posesorii de abonamente, ne vom revanșa

Șerban Sere (foto), directorul CSM Oradea, a fost prezent la reunirea echipei de baschet pentru startul pregătirilor sezonului competițional 2020/21. Acest lucru s-a consemnat sâmbătă (15.08), la stadionul Iuliu Bodola.

Conducătorului clubului orădean i-a întâmpinat pe sportivi cu un discurs de bun (re)venit și alături de medicul echipei, Alin Iova, a prezentat protocoalele de care trebuie să țină cont în perioada actuală, provocată de pandemia COVID-19.

Totodată, Șerban Sere a oferit un interiu cu privire la activitatea echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea. El a vorbit despre noul sezon, situația în ceea ce privește reluarea competiției, modul în care bugetul echipei a fost afectat, importanța juniorilor, dar și continuarea campaniei de transferuri. De asemenea, omul care a condus activitatea secției de baschet în ultimii 11 ani și cel care a preluat funcția de director al clubului municipal în urmă cu patru, s-a adresat suporterilor echipei.

Începe un nou sezon competițional. În ce fel se deosebește acesta de precedentele?

“Este o situație cu totul atipică din punct de vedere medical. La reunire am avut o discuție cu jucătorii pe care am considerat-o necesară pentru a-i informa cu privire la specificul acestei perioade. Vor fi informați și în scris, dar am făcut-o verbal la prima întâlnire deoarece consider că este important să conștientizăm cu toții situația actuală. Este un presezon atipic, pe care în mod cert trebuie să-l depășim, dar să-l tratăm cu responsabilitate. Însă dincolo de acest aspect, vorbind despre o echipă profesionistă, focusul principal trebuie să se orienteze spre partea sportivă, firește, respectând normele sanitare.”

Există informații cu privire la modalitatea de desfășurare a sezonului competițional 2020/21?

“Au fost niște discuții în acest sens, nu există nimic oficial pentru moment. Din ce știu eu, Federația Română de Baschet a transmis o propunere către Ministerul Tineretului și Sportului, respectiv către Ministerul Sănătății. Este un draft cu trei propuneri, depinde de acum de Ministerul Sănătății pe care dintre cele trei propuneri o va accepta. Eu sper ca una dintre ele să fie viabilă și să putem să pornim competiția, deoarece ne dorim, toți cei din fenomen, acest lucru. Vorbim deja despre o perioadă foarte lungă în care nu ne-am putut desfășura activitatea. Ne dorim să o reluăm, similar publicului pasionat de baschet și sport.”

În ce fel a fost afectat bugetul echipei de baschet de această situație?

“Cu siguranță a fost afectat. Pe de o parte mă refer la partea de ticketing. Pe de alta trebuie să ținem cont de partea de sponsori. Noi mizăm de mult timp pe participarea consistentă a sectorului privat, însă nu cred că surprinde pe cineva dacă spun că bună parte a partenerilor noștri au avut o perioadă mai grea în această pandemie.

Ne așteptăm ca și cei care rămân alături de noi, unii dintre ei cu certitudine, să vină cu o contribuție mai puțin substanțială, în funcție de posibilități. Aș vrea să subliniez că este îmbucurător că majoritatea sponsorilor noștri și-au dorit foarte mult, în pofida dificultăților întâmpinate în domeniile lor de activitate, să continue alături de noi. Sper ca, împreună, să trecem peste această perioadă dificilă.”

Echipei i s-au alăturat mai mulți juniori. Împreună cu cei care se aflau deja în efectivul lotului de seniori, numărul produselor proprii ale baschetului orădean la CSM CSU Oradea este acum de șase.

“Mă bucur foarte mult că am reușit să-i înrolăm pe acești tineri. Eu îmi pun mari speranțe în ei, mai ales că provin din academia noastră. Sunt localnici și unul dintre obiectivele clubului încă de la începuturile sale a fost acela de a promova jucătorii orădeni. Sunt fericit că li s-a oferit această șansă, iar de acum încolo depinde de ei dacă vor reuși să confirme. Avem un contingent de 5-6 jucători foarte tineri și promițători. Dacă vor munci în următorii ani, au perspective foarte frumoase în baschet.”

În ceea ce privește componența lotului de jucători, se vor mai face transferuri?

“Ne dorim să mai aducem cel puțin încă un jucător în această perioadă. Suntem în discuții avansate în acest sens. Eu sper ca în următoarele zile, maxim o săptămână, să avem un răspuns final asupra unui jucător străin pe care dorim să-l înregimentăm.”

Publicul reprezintă o parte foarte importantă în istoria echipei de baschet CSM Oradea. Ei fost alături de echipă la marile ei succese, crescând atât numeric, cât și prin prisma cunoștințelor despre această disciplină sportivă, împreună cu echipa. Ce mesaj le transmiteți suporterilor?

“Le mulțumesc pentru faptul că în pofida distanțării fizice, au continuat să rămână alături de noi. Ne-au transmis numeroase mesaje și pot să spun că i-am simțit aproape de noi. Cu siguranță vom încerca să-i răsplătim prin rezultate. În condițiile pe care le avem la dispoziție vom face tot posibilul pentru ei. Doresc să le transmit posesorilor de abonamente că vom găsi o modalitate de a ne revanșa față de ei. Mai presus de toate însă îi simțim alături, aproape de noi și vom face totul pentru a aduce rezultatele pe care le doresc atât ei, cât și noi, respectiv pentru a duce renumele orașului Oradea cât mai sus posibil.”

About Author