Categories Fotbal

O șansă enormă, irosită de o națională fără strălucire

Islanda și România s-au luptat pentru un loc la Euro 2020, barajul de calificare aducându-le față în față pe cele două reprezentative. Meciul s-a disputat într-o singură manșă, eliminatorie. Duelul de pe Laugardalsvöllur din Reykjavik a fost tranșat de către echipa gazdă cu scorul de 2-1 (2-0), datorită unei prime reprize extrem de modestă a tricolorilor.

În minutul 16, islandezii deschid scorul, balonul ajunge la Gylfi Sigurdsson și acesta îl învinge pe Tătărușanu cu un șut pe jos, lângă bară. Mingea a trecut printre picioarele lui Crețu (1-0).

După altă 20 minute de joc, Finnbogason deviază excelent peste apărarea noastră (care a ieșit greșit la ofsaid), Sigurdsson preia pe piept și îl învinge pe Tătărușanu cu un șut la colțul lung, cu latul (2-0).

Incredibil, apărarea noastră este visătoare.

După pauză, jocul se echilibrează, românii evoluează mult mai curajos, dar ajung cu mare greutate în fața porții adverse. Maxim execută un penalty primit cu ajutorul VAR-ului, pe jos, în stânga portarului (care a rămas pe centrul porții) și înscrie (2-1).

Apar schimbări, ambii bihoreni Pușcaș și Keseru intră pe teren, dar fără rezultat. O dată cu trecerea timpului, nordicii folosesc toate tertipurile pentru a trage de timp, numai fotbal nu s-a jucat iar ritmul a fost unul apatic. Final de meci, naționala lui Rădoi cedează și ratează o șansă enormă, în fața unui adversar experimentat dar în multe momente care nu știa deloc să atace. Au marcat două goluri prin execuții individuale, și au dus practic meciul într-o zonă pe care o stăpânesc cel mai bine. Una peste alta, o dezamăgire a unei naționale fără strălucire, care nu are inspirație în fața porții adverse, și care pedalează așa în gol…

About Author