Categories Polo

CSM Oradea pierde în fața marii rivale, datorită unui debut modest

Cele mai bune echipe de polo seniori din ultimii 20 ani din România s-au întâlnit într-un adevărat derby duminică 11 octombrie la Focșani. Steaua București campioana în ultimele cinci ediții ale Superligii Naționale și CSM Oradea, cea care a câștigat titlul național de nouă ori consecutiv au propus o bună propagandă acestui sport. Din nefericire pentru bihoreni aceștia au cedat în cele din urmă cu scorul de 5-8 (0-2, 1-1, 2-4, 2-1).

Gruparea din municipiul de pe Crișul Repede a început extrem de modest meciul, primind primele două goluri extrem de ușor de la Mihnea Gheorghe și Fulea. Pe faza de atac, orădenii au fost total neinspirați, nereușind să-l învingă pe Țic din diferite poziții.

Sfertul al doilea a fost mult mai echilibrat, Tibi Neagrean a transformat o lovitură de la cinci metri, în timp ce Kovacs și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor pentru bihoreni.

Dorin Costraș, antrenorul formației bihorene a avut dificultate în a trimite jucători în bazin, Rogac și Remeș suferind mult prearepede două eliminări. Imediat după pauza mare, Fulea a transformat cu siguranță o lovitură de la cinci metri, ușor acordată, pentru ca Oanță să ducă scorul la 5-1.

Orădenii au marcat de două ori consecutiv pein Georgescu și Vătrai, dar Tibi Negrean a refăcut diferența de trei goluri (6-3). În superioritate numerică, Mihnea Gheorghe înscrie din nou pentru bucureșteni (7-3).

În ultimul sfert, meciul a scăzut în intensitate, oboseala spunându-și cuvântul în cele două tabere. În cele din urmă, Remeș reduce din handicat (7-4) în superioritate numerică.

Pe final de meci, Vlad Georgescu a mai înscris o dată, de astă dată din lovitură de la cinci metri. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Fulea, de la Steaua, cu trei secunde înainte de ultimul fluier.

Una peste alta o înfrângere, datorită unui debut de meci extrem de modest, iar pe final concentrarea nu a mai fost aceeași. Deocamdată încă e mult de muncă în tabăra orădeană, sunt multe de pus la punct iat doar timpul este aliatul lui Dorin Costrăș care trebuie să-și impună punctul de vedere cât mai repede.

About Author