Categories Polo

Bihorenii au demonstrat că se poate!!!

CSM Oradea a încheiat participarea la turneul de Superliga Națională de polo – ediția 2020/21, de la București. Deținătoarea Cupei României s-a confruntat cu Steaua București, echipă neînvinsă în actuala ediție de campionat după primele 18 meciuri disputate. Formația antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a obținut un succes important în fața rivalei. Rezultatul final a fost de 6-4. Pe reprize: 2-0, 0-1, 3-1, 1-2.

Partida a demarat favorabil orădenilor. Aceștia au marcat primele două goluri, fără să încaseze vreunul pe parcursul secvenței inaugurale. De notat că CSM-ul a irosit și o lovitură de 5 metri în această perioadă de joc. Scorul la prima pauză a fost de 2-0.

Militarii au beneficiat de un penalty în debutul secvenței a 2-a însă Gojko Pijetlovic a parat lovitura pentru a menține buturile orădene neatinse. Ofensiva orădeană a avut dificultăți, dar apărarea a funcționat bine, astfel încât scorul la jumătatea partidei era de 2-1 în favoarea CSM Oradea.

Steaua a egalat în debutul sfertului al 3-lea. Reacția formației orădene a fost foarte bună, aceasta marcând de trei ori pentru a reveni la conducere și a se desprinde la un nou maxim, de trei lungimi, pe tabela de marcaj. Apărarea CSM-ului a funcționat impresionant, astfel încât scorul era de 5-2 la intrarea în secvența decisivă.

Oradea a înscris din superioritate numerică spre jumătatea secvenței a 4-a pentru a mări ecartul la patru lungimi. Apărarea a funcționat impresionant, oferind încredere echipei. Steaua a fost mai inspirată pe finalul confruntării, înjumătățind diferența de pe tabela de marcaj.

Marcatorii CSM Oradea au fost: Dragoljub Rogac, Silvian Colodrovschi – 2 goluri fiecare, Alex Popovici, Nichita Ilisie – 1 gol fiecare. De cealaltă parte au punctat Mihnea Gheorghe, Tudor Fulea, Andrei Prioteasa, Vlad Dragomirescu.

Remarcabil este raportul eliminărilor consemnat în acest meci: CSM Oradea a avut 13 eliminări, iar Steaua București a avut 4.

CSM Oradea se situează pe locul al 3-lea în clasamentul general, având cu șapte meciuri mai puțin disputate decât primele două clasate. Echipa antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu are 11 victorii și o înfrângere. Eșecul s-a consemnat în primul turneu, cu Steaua București, scor 5-8. Reamintim că orădenii nu au participat la cel de-al 2-lea turneu de Superliga Națională din cauza testelor COVID-19 pozitive efectuate înaintea plecării la acel eveniment.

About Author