Cea mai mare idioțenie: să pui un paralimpic în fruntea sportului!!!

Ministrul propus al Tineretului si Sportului, Eduard Novak, a declarat, miercuri, intr-un interviu ca nu intentioneaza sa renunte la activitatea competitionala pe durata mandatului si ca isi doreste sa participe la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, unde vizeaza obtinerea unei medalii la ciclism.

Un prim obiectiv al mandatului sau este crearea unui cadru de pregatire „perfect” pentru sportivii calificati la Jocurile Olimpice, a spus Novac.

El a afirmat ca activitatea sportiva si implicarea sa in domeniu il va ajuta in activitatea de ministru, in acest sens dorind sa elaboreze o strategie pe termen lung, de 3-4 cicluri olimpice.

Presedinte al Federatiei Romane de Ciclism, Eduard Novak (foto) a precizat ca aceasta disciplina nu va fi avantajata pe durata mandatului sau, dar ca isi doreste sa continue dezvoltarea inceputa in urma cu 4-5 ani.

Eduard Novak a primit, miercuri, aviz pozitiv pentru functia de ministru al Tineretului si Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor si Senat.

La finalul audierilor care au avut loc la Camera Deputatilor, Novak a primit 17 voturi pentru si un vot impotriva. Nu au existat abtineri.

Novak a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.

Initial a practicat patinajul viteza, dar si-a pierdut laba piciorului drept intr-un accident rutier in 1996. Ulterior, a trecut la ciclism si a devenit sportiv profesionist.

Eduard Novak, care este presedintele Federatiei Romane de Ciclism din 2013, a fondat o echipa profesionista de ciclism in 2012, sub numele de Tusnad Cycling Team, devenita intre timp Novak Team (echipa continentala), iar recent a infiintat si o academie de ciclism.

Carol-Eduard Novak (44 ani) a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, avand si doua medalii de argint, la Jocurile Paralimpice de la Beijing 2008, respectiv Londra 2012.

Palmaresul sau cuprinde si mai multe medalii la Mondialele de paraciclism. Recent, in 2019, a cucerit medalia de bronz la Mondialele de paraciclism pe sosea de la Emmen (Olanda), iar in februarie 2020, a obtinut trei medalii, una de argint si doua de bronz, la Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton (Canada).

About Author