Categories Baschet

Cu un plus la eficiență și viteză, Sibiul trece de Oradea

În cadrul primului joc al turneului de la Sibiu, CSM U Oradea a cedat surprinzător scor 87-91 (24-19, 14-26, 22-33, 27-13) în fața echipei gazdă CSU Sibiu. Disputa a fost una specială pentru echipa bihoreană, care a alternat ca niciodată un joc eficient în unele momente cu un joc extrem de slab și lipsit de imaginație în special în sferturile doi și trei atunci când s-a făcut diferența.

Trebuie precizat faptul că Sibiul a avut un procentaj foarte bun la aruncările de la distanță iar Addison cu 28 puncte este cel care a făcut diferența. Întâlnirea a început în nota de dominare a bihorenilor care controlau cu autoritate jocul, elaborau ofensiv extrem de eficient, iar rotația funcționa destul de bine.

Către finalul sfertului au apărut primele schimbări, fiind debutul oficial al lui Green care dorea de unul singur să rezolve fiecare fază ofensivă.

Un plus pentru Fometescu care pare să se apropie de o maturitate în joc, iar deocamdată nu își arată deloc vârsta. Sfertul secund începe într-o ușoară notă de relaxare a roș-albaștrilor, Sibiul profită din plin, banca nu reacționează iar jocul se schimbă radical.

Gazdele aruncă mult mai eficient de la distanță de multe ori cu noroc înscriu, iar inevitabilul se produce. Galbenii trec în avantaj, iar jocul lor continuă să fie mult mai eficient. Cooper câștigă majoritatea duelulilor sub panoul bihorean, Addison este mereu soluția care face ca apărrea bihorenilor să pară depășită total.

Încet, încet, Sibiul ajunge la +10, moment în care la capitolul încredere este forte, Tohătan este pe tot terenul iar Oradea pare o echipă de juniori. pe un ton mult mai răspicat,

Cristian Achim își trezește jucătorii în pauza mare, dar efectele se lasă așteptate. Fiecare jucător încearcă individual în timp ce Sibiul profită din plin, Torok este decisiv în câteva rânduri de la distanță iar meciul nu arată deloc bihne pentru baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede. Ceva inimaginabil, Oradea să primească peste 70 puncte în 30 minute.

Este incredibil ca o echipă cunoscută tactic cu un joc îngrijit și ordonat nu face față adversarului, care zburdă practic cu noroc. Se menține o diferență din două cifre, Markovic și Nicolescu sunt total ieșiți din formă., Zekovic încă nu confirmă, iar viteza Sibiului este mult comprimată.

Neavând nimic de pierdut, Oradea începe ultimul sfert în terenul advers, dar problema ficienței în atac rămâne.

Nu înscriu cînd au ocazia, rotația funcționează, iar Holt își face tot mai des simțită prezența. Se așteaptă mereu soluția miraculoasă de la Watson, peste 30 de minute în teren, dar fără să fie aprope de colegi.

Timpul trece în defavoarea Oradiei, încet, dar sigur, diferența scade. Valeika greșește copilărește, face un fault la trei ineficient, este descalificat pentru cinci greșeli, Broussard se accidentează la degetul mic și este înlocuit.

Sibiul ajunge în penalitate, Wotson este eficient. în timp ce oboseala își spune cuvântul în tabăra adversă. Addison ratează libere, Cooper, pe ambele iar Oradea este aproape de a egala. Din păcate ultimele aruncări nu sunt transformate, iar Sibiul încheie la mustață, în avantaj.

Un succes care vine să ridice moralul unei formații din Sibiu, care arată mult mai bine față de sezoanele trecute, iar Oradea să primească peste 90 puncte este un lucru extrem de rar. Cu siguranță că unele lucruri trebuiesc îmbunătățite, dar timpul nu mai e aliatul unei echipe care trebuie să fie mult mai ordonate și eficiente în timpul unui joc întreg. Cei mai buni marcatori ai partudei au fost Addison 28 puncte, Torok 12 de la Sibiu, respectiv Watson 25, Holt 17.

About Author