Categories Baschet

Precizia aruncărilor de la distanță, califică Oradea

În cursul serii de marți 23 martie, în Arena Antonio Alexe din Oradea s-a desfășurat unul dintre turneele FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 cu participarea a patru echipe din trei țări și contând pentru playoff-ul întrecerii continentale amintite. În primul meci, CSU Sibiu a cedat la mare luptă, 61-65 cu Regio Emilio.

În cel de-al doilea meciu, CSM-ul s-a autodepășit și a reușit un succes în still de mare echipă. Un meci aproape perfect făcut de Zekovic & Co, care pur și simplu și-au dorit mai mult calificarea și în cele din urmă au obținut-o pe deplin meritat.

Ajunși cu multă șansă în această fază a competiției, ai noștrii aveau să se impună cu scorul de 78-72 (18-19, 20-16, 20-15, 20-22).

Bihorenii au început cu tract meciul, oaspeții de la Dnipro au avut +6 pe tabelă, Roș-albaștrii au revenit pe tabelă datorită aruncărilor de la distanță, Broussard sau Holt fiind cei care au ținut gruparea din municipiul de pe Crișul Repede aproape de adversar. Sfertul al doilea a adus parcă pe parchet două echipe total diferite,

Oradea și-a ridicat nivelul apărării, Baciu și-a făcut bine treaba iar disputa s-a echilibrat constannt. Pe sirenă, Vizitatorii au marcat un coș de la mare distanță cu care au avut un minim avantaj. Surprinzător,

Sfertul al treilea a fost unul dintre cele mai bune ale echipei noastre din confruntările din Cupele Europene. Apărarea a funcționat foarte exact, pe contraatac, orădenii au fost devanstatori, având o viteză în plus față de adversar. Aici s-a făcut diferența. De asemenea, ucrainienii au exagerat cu acțiunile individuale și le-au ratat, Markovic sau Zekovic au îneles că trebuie să joace în folosul echipei, iar rezultatele sunt încântătoare. Oradea începe perfect și ultimul sfert, având o diferență pe tabelă din două cifre, totul dar absolut totul depinzând doar de ei.

Holt scutură plasa de la distanță, adversarul solicită timp de odihnă, iar atitudinea lor se schimbă. Dnipro începe să recupereze punct după punct, iar scorul începe să arate tot mai îngrijorător. Un run de 5-0 în favoarea oaspeților,

Valeika pasează total aiurea. Cinci puncte au mai rămas în avantaj, banca nu reacționează sub nicio formă. Ca de obicei, Watson scutură plasa de la linia de libere, nouă lungimi avans. Nicolescu cu multă încredere aruncă și înscrie, Oradea face diferența prin aruncările de la distanță. Mai sunt de jucat un minut, 45 secunde. scor 73-67. Se acordă cu ușurință fault la Watson, care ajunge la linia de libere.

Și Oradea este în penalitate, 75-70, fault făcut târziu de ucarinieni, scorul devine 77-70. Așadar scor final, 78-72. S-a terminat totul, roș-albaștrii merg mai departe, joi vor juca decisivul cu Emillia. Cei mai profilici marcatori ai jocului au fost Holt 22 puncte, Markovic 21, Wayson 12.

About Author