A început a VIII-a ediţie a Campionatului Judeţean de tir cu arcul

Singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, care a debutat în 2014, a ajuns anul acesta la a VIII-a ediţie. Cupa Nomad, organizată de clubul cu acelaşi nume a fost prima etapă din 2021. Peste 160 de concurenţi din toată ţara s-au adunat pe linia de tragere.

Cea mai numeroasă participare au înregistrat-o categoriile de seniori arc tradiţional, barebow şi bowhunting. Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea a participat cu opt sportivi. Lucian Suciu s-a situat pe locul 2 la seniori olimpic (70 de metri), iar Patricia Moza a luat locul 1 la compound copile (30 de metri), alături de colegii ei Luca Bora (locul 1) şi Luca Suciu (locul 2). La primul concurs oficial din „cariera” de arcaş, Iulia Creţu s-a clasat onorabil pe locul 3 la barebow copii. De asemenea aflaţi la primul lor concurs, Giulia Szalo-Mureşan, David Schmidt şi Mihail Trip au obţinut locul 4, 6 şi respectiv 9 la barebow copii (categorie unde s-a impus Luca Şuteu cu 382 de puncte). Sebastian Boşca-David (Redpoint Oradea) a obţinut 390 de puncte la seniori barebow, categorie câştigată de Palfi Matyas (Menumorut Biharea). Tot Sebastian Boşca-David este şi câştigătorul medaliei de aur la proba specială de tragere la distanţă mare (100 de metri). Rezultatele C.S. Redpoint Oradea au fost posibile şi cu susţinerea Liceului Sanitar, Banca Transilvania, Rivolto Cons, Darer, Turism Felix precum şi alte persoane cu suflet mare, care au ales să rămînă anonime. La arc compound seniori (50 de metri) s-a impus Daniel Vucetin (Timişoara), iar la arc tradiţional replică istorică Balasko Sanyika, urmat de Toth Imre şi Andrei Zemba.

Etapa a 2-a a Campionatului Judeţean de tir cu arcul, Cupa Redpoint, va avea loc în 26 iunie, în parcul Cetăţii Oradea, urmată de Cupa Phoenix (Săcueni, 29 august), Cupa ” Győri Jakab” (Salonta, 2 octombrie) şi finala, Cupa Cetăţii (Oradea, 9 octombrie).

About Author