Ce sumă primesc medaliații olimpiciai țării

Ce sumă primesc medaliații olimpiciai țării

Guvernul României a aprobat, joi dimineaţă, iniţiativa Ministerului Tineretului şi Sportului de a dubla sumele destinate premierii medaliaţilor şi a sportivilor clasaţi pe primele 6 locuri la JO 2020. Aurul va fi răsplătit cu 140.000 de euro.…

Gimnastica românească, fără viitor: Maria Holbură şi-a anunţat retrage…

Astfel, sumele pe care sportivii le vor primi sunt următoarele: medalie de aur – 140.000 euro (faţă de 70.000 euro) medalie de argint – 112.000 euro (faţă de 56.000 euro) medalie de bronz – 84.000 euro (faţă de 42.000 euro) locul al IV-lea – 56.000 euro (faţă de 28.000 euro) locul al V-lea – 42.000 euro (faţă de 21.000 euro) locul a VI-lea – 28.000 euro (faţă de 14.000 euro).

Ministrul Eduard Novak a spus că dublarea premiilor dovedeşte că Guvernul înţelede şi respectă performanţa sportivă. „Este o mare reuşită aprobarea acestui act normativ şi mă bucur că am avut sprijinul colegilor şi partenerilor din coaliţie. Este o dovadă că Guvernul României înţelege şi respectă importanţa sportului şi a performanţei sportive, că apreciază şi recompensează munca şi eforturile care stau în spatele acestor rezultate. Performanţele olimpice reprezintă o importantă carte de vizită pentru prestigiul nostru, ca ţară, şi avem încă mult de recuperat la acest nivel, unde ultimele două decenii au avut un nedorit trend descendent.

Sunt necesari mulţi paşi până vom ajunge din nou acolo unde ne dorim şi unde putem fi, aceşti paşi nu se pot parcurge dintr-odată, dar este important că suntem o echipă şi că ne raportăm în mod unitar la proiectul de revigorare şi renaştere a sportului românesc. Rămânem împreună în aceste demersuri şi vom continua să căutăm soluţii pentru ca sportul şi sportivii să se simtă apreciaţi şi să aibă condiţii cât mai bune de pregătire”, a spus Eduard Novak, citat de comunicatul MTS. Ce sportivi vor fi recompensaţi La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, România a obţinut 4 medalii, una de aur şi 3 de argint la canotaj şi scrimă.

Medalia de aur a fost câştigată la dublu vâsle feminin de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, iar cele trei de argint de Ana-Maria Popescu la spadă, de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari, şi de cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă. Tricolorii au mai obţinut la Tokyo un loc patru, prin înotătorul David Popovici la 200 m liber, trei locuri cinci, prin echipa feminină de tenis de masă (Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs, Elizabeta Samara), perechea de dublu mixt la tenis de masă – Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs – şi echipajul de canoe dublu masculin pe 1.000 m, Cătălin Chirilă/Victor Mihalachi. Pe locul 6 s-au clasat atleta Bianca Ghelber la greutate, echipajul feminin de opt plus cârmaci (Maria Magdalena Rusu, Viviana Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea) şi echipajul de dublu vâsle feminin categorie uşoară (Ionela Livia Cozmiuc, Gianina Elena Beleagă). România a fost pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice de la Tokyo.