FC Bihor reapare în peisajul fotbalistic românesc!!!

Club Atletic Oradea 1910, proiectul început în 2016 cu scopul de a readuce fotbalul pe linia de plutire, se transformă acum în proiectul care va da Bihorului două echipe de fotbal care promovează și duc mai departe cele mai frumoase amintiri ale acestui sport în Oradea, FC Bihor și Club Atletic Oradea.

„Suntem mândri de istoria fotbalistică din Oradea și Bihor și credem că merită pusă în valoare și în anii care urmează. De aceea ne bucurăm să anunțăm că am început demersurile ca din anul competițional 2022 – 2023 echipa din Liga a 3-a să continue activitatea sub denumirea de FC Bihor, urmând să fie susținută de Municipiul Oradea, iar echipa de Liga a 4-a va rămâne sub denumirea de ACS CAO 1910, urmând a fi susținută financiar de către Asociația Oradea Renaștem-Împreună”, a precizat primarul Florin Birta.

Acest lucru a fost posibil prin munca echipei de pasionați, sprijinul sponsorilor și al suporterilor și prin colaborarea și deschiderea Municipiului Oradea de a dezvolta acest proiect.

Anul 2016 a reprezentat un moment important pentru renașterea fotbalului bihorean și orădean. A fost momentul în care o mână de oameni au decis să pună pe picioare un proiect nou, un proiect menit să readucă la viață fotbalul local. În acest fel s-a născut Club Atletic Oradea 1910, clubul pe a cărui fundație s-a construit ulterior istoria sportului cu balonul rotund de pe malul Crișului Repede. De la început, acesta a beneficiat de susținerea Primăriei Oradea, bazele sportive și inclusiv echipele de copii fiind angrenate în acest nou proiect fotbalistic.

După 5 ani, cu eforturi personale, sprijin privat și cu sprijinul Primăriei s-a reușit aducerea fotbalului în prioritatea de dezvoltare a autorităților locale. Continuarea proiectului presupune un efort financiar susținut, dorindu-se ca echipa orașului și județului să avanseze spre Liga a 2-a și Liga 1.

Implicarea susținută a Municipiului Oradea presupune în primul rând un rol activ al municipiului. Astfel, poziția de președinte a fost preluată de un reprezentant al Municipiului Oradea, în persoana domnului Laurențiu Danșa, desemnat și votat de Adunarea generală.

„Este o onoare pentru mine să duc mai departe acest ambițios proiect. Le mulțumesc și-i felicit pe toți cei care au muncit și au depus eforturi pentru a aduce fotbalul orădean unde este azi. Obiectivul nostru este acela de a ne clasa în primele 4 echipe din Liga a 3-a, la finalul acestui sezon competițional și de a consolida echipa, astfel încât în sezoanele următoare să facem pasul spre ligile superioare. De asemenea, un rol important va fi acela de a promova tinerii de la grupele de copii și juniori, precum și alți jucători talentați de la echipele din județ, astfel construind la baza viitorului fotbalului bihorean”, a precizat Laurențiu Danșa – Președinte ACS CAO 1910 Oradea. Ceea ce probabil

Primăria Oradea a uitat să adauge, criteriile prin care s-a ajuns să fie numit sau renumerat cu o funcție noul președinte al ACS CAO 1910 Oradea este faptul că respectivul are un trecut mai ciudat în fotbal, dacă nu cumva coloros spre colori închise. Acest Dansa a fost martor înbtr-un proces la dare și laure de mită, a fost audiat de DNA Pitești timp de 45 minute iar la finele acelui proces, două persoane publice au fost condamnate definitiv. Vom reveni cu amânunte în zilele viitoare!!!

Oradea Renaștem Împreună – reprezentată de inițiatorii acestui proiect va rămâne alături de Primărie, membru în ACS CAO 1910 Oradea.

Fostul președinte și iniţiator al proiectului ACS CAO 1910 Oradea, Florin Mal a declarat: „Vă mulțumesc tuturor celor implicați, de la suporteri, la finanțatori, sponsori, jucători, antrenori și voluntari pentru susținerea arătată proiectului de renașterea a fotbalului bihorean. Vă mulțumim pentru sentimentele și momentele frumoase trăite împreună.”

About Author