Categories Baschet

Victorie de moral pentru echipa cu rotație mai lungă

Pentru orice suporter local, o victorie a favoriților locali, etse o victorie. Oradea a trecut la pas de Sibiu într-un meci cu multe probleme în ambele tabere. Gazdele încep să-și revină după un debut de sezon mai modest în timp ce la oaspeți, absențele din motive medicale au contat. Roș-albaștrii s-au impus în cele din urmă cu scorul de 81-66 ( 25 : 16 20 : 17 16 : 18 20 : 15).

Vorbim despre un joc în care nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei, un meci la discreția bihorenilor care deși au câștigat încă au de pus la punct o serie de momente importante ale jocului.

Oradea a început jocul din nou cu Fometescu printre titulari, obligația jucătorului sub 21 de ani ajutându-l să joace, deși jocul lui este unulmodest. Sibiul forțează pe mâna lui Tarolis și Prett, meciul arată exact ca și un concurs de aruncări de la distanță, în ambele tabere.

În sfertul al doilea rezervele primesc minute, Uță parcă domină lupta sub panou cu Baciu, Oradea menține zece lungimi avans. Richard își intră în mână, Markovic începe, încet dar sigur să arate un pic mai bien ca și în celelalte dispute în timp ce Holt este activ în fiecare minut. Din păcate unele decizii ale brigăzii de arbitrii sunt gtreu de înțeles pentru ambii antrenori. Pratt este chemat și el pe bancă la odihnă. Ultimul atac transformat îl face pe antrenorul orăden să uite de fometescu jumătate de meci pe bancă. Românul încă nu înțelege că apărarea cîștigă meciul.

După pauză, roșa-laștrii sunt mult mai rapizi decât adversarul, Dan Fleșeriu antrenorul acestora solicitând timp de odihnă. Emoțiile se risiperc total când Oradea începe să-și crească nivelul apărării, sibienii au probleme cu procentajele, Mirel Dragoste pur și simplu începe să ia acțiuni pe cont propriu, finalizând mai mereu. Rotația mult mai lungă a gazdelor se face simțită, oboseala își spune cuvântul în jocul lui Pratt & Co.

Finalul este unul la discreția orădenilor mult mai siguri pe ei, care aveau nevoie de victoria aceasta pentru încredere. Miercuri 20 octombrie orădenii vor juca în Portugalia, pentru ce pe 23 octombrie să joace în deplasare la Galați.

Cei mai eficienți jucători ai gazdelor au fost Bickauskis 19 puncte, extrem de activ, și Gavrilovic 16.

About Author